Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ümit Erkan V, Adnan G, Sefa G, Ahmet Ali K, Ömer C, Fikret Ö, Ali Feyzullah Ş, Ferruh B, Erol P, Durmuş T. ile tutuksuz sanıklar Y.T, S.Y, İ.Ö.U, A.B. ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, duruşmanın üçüncü gününde, kimlik kontrolünün ardından Bolu'da görev yapan Sivas’ta doktor imamı olduğu belirtilen tutuksuz sanık F.T'nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dinlenmesi yapıldı. Samsun’dan Y. Abi denilen bir şahıs tarafından Sivas’a atandığını söyleyen Selçuk Fen Dershanesi’nde öğretmenlik yaptığını ve Sivas’ta doktorlardan sorumlu imam olduğunu ifade eden F.T., FETÖ yapılanması hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

2006 yılında Sivas’a ilk geldiğinde “Sivas İl İmamının” E. Bey olduğunu daha sonra A.M. olduğunu daha sonra da A.K isimli şahıslarla çalıştığının ifade eden F.T. Cemaat çalışmaları kapsamında Moritanya, Gürcistan, Bosna Hersek’e gittiğini bunların hepsinin değişik faaliyetler içindi kültürel gezi amaçlı cemaatin düzenlemiş olduğu gezilerde görevli olduğunu,  ziyaretlerde tutuklu sanıkların tamamının olduğunu değişik zamanlarda değişik kişilerle yurt dışı görevlerine gittiğini söyledi.

Doktor imamı olduğu sürece bazı kişilerle mali konularda, bazı kişilerle dini konularda, bazı kişilerle de yukarıdan gelen emirler sonucunda çok sayıda telefon görüşmeleri yaptığını söyledi. F.T., telefon görüşmeleri yaptığı kişilerin cemaatteki görevleri hakkında bilgi verdi.

Sivas’ta doktor imamlığı yaptığı sürede “İl İmamı” tarafından “Ferit” kod adı verildiğini ifade eden F.T., mahkemede tutuklu bulunan doktorların bylok programı kullanmıyorsa tamamen dini duygularını ön plana çıkararak sırf Allah rızası için bu tip faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti.

F.T, terör örgütünün halkı fişleme yöntemiyle ilgili de çarpıcı bilgiler verdi. F.T. "1 numara bizden değildir. İlgilenmeye gerek yok. 2 numara kazanılabilir. Dini yönden şansınızı deneyin ancak cemaatten ve hizmetten bahsetmeyin. Kazanırsanız görev vermeyin. 3 numara namaz kılan, sohbete az da olsa gelen giden. 4 numara mütevelli, zaman, sızıntı, aksiyon abonesi, burs veren kişiler. 5 numara cemaat tarafından güven telkin etmiş hatta özel hizmet verilen kişiler. 7 numara ise Alevi şahıslara verilen isimdi." dedi.

"RAKAMLAR ZAMANLA DEĞİŞEBİLİR"

Numaralandırma sisteminde 6 numaranın olup olmadığını bilmediğini ifade eden F.T, "Bu kategori çerçevesinde şahıslar tespit edilerek dünya geneline yayılır. Şahısların tespiti öğrenci evlerine ortaokulda geldikleri tarihlerden başlayarak yapılır. "5 numara" olarak belirtiğim şahıslar, cemaat açısından artık görev verilebilecek, güvenilir şahıslar olur, koordine bu şahıslar tarafından yürütülür. Cemaatin tüm yönetim kadrosunda olanlar, cemaatin evlerinde yetişmiş, en az 4 ve 5 numara ile fişlenmişlerden oluşur. Bu derecelendirme sistemi şahsın o günkü durumuna göre değişiklik gösterebilir. Örneğin 5'lik olarak nitelendirilen bir şahıs cemaatin istemediği bir şahısla evlendirildiğinde direkt olarak 3'lük olarak nitelendirilir. Bu derecelendirme Eğitim Danışmanı (Gölge İmamı) tarafından bilgisayar ortamında kaydedilir" şeklinde konuştu.

“Sivas Doktor İmamı” F.T.’nin dinlemesinin ardından tutuklu sanıkların avukatlarının sorduğu soruları da cevapladı.