MEHMET TIRPAN

5-8 Ağustos tarihleri arasında kentte coşku ile kutlanan Gardaşlık Festivali’ne ilişkin açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, 2019’ yılına kadar Dünya Sivaslılar Günü olarak çoğunlukla sosyal medya ortamında kutlanan, 2019’dan itibaren de Gardaşlık Festivali ile taçlanan 5-8 Ağustos tarihlerinde kutlanan Gardaşlık Festivali kapsamında kentte 3 gün boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklere Sivaslıları davet etti.

Sivaslı olmanın bir ayrıcalık olduğunun altını çizen Başkan Hakan Akkaş, “ Gardaşlık Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun. Sivas gibi bir kadim şehirde doğmak, büyümek ve yaşamak bizler için gurur verici. Bu kadim şehre neler yapabiliriz diye ter dökmek, çalışmak ve alın terini ortaya koymak bizleri çok mutlu ediyor. Bütün meclis üyelerimizde değişik alanlarda çalışması da gurur verici. Tüm hemşerilerimizin Dünya Sivaslılar Gününü İl Genel Meclisi olarak tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

SİVASLILAR ETKİNLİĞE DOYACAK

Kentte Belediye ve Valilik ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında bugün saat 11’de Gardaşlık Yürüyüşü ve Mehteran, Geleneksel Türk Okçuları ve Atlı Cirit Kulüpleri Geçiş Töreni yapılacak. Tren Garından başlayacak olan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. Saat 12:00 ila 15:00’da kent meydanında İlçelerin Tanıtım Gösterileri yapılacak. Saat 15:00’dan sonra ise Radyo Program Yapımcıları söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşinin ardından ise 19:00’da Sivaslılara THM konseri verilecek. Saat 20:00’da ise yine Kongre Müzesi Bahçesi'nde Öykü Gürman Halk Konseri verecek. Konserin ardından İl Protokolü saat 23:00’da Gardaşlık Futbol Maçı yapacak. 7 Ağustos Pazar günü ise yine saat 11:00’da Motosiklet, Klasik Araçlar ve Bisikletlerle Tren Garı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yapılacak. 12:00 ile 15:00 arasında kent meydanında ilçelerin tanımı yapıldıktan sonra gündüz etkinlikleri saat 18:30’a kadar devam edecek. 18:30’da ise Sazını Al Da Gel etkinliği için kent meydanında toplanılacak. Sivas adına söylenen türkülerin ardından Elif Buse Doğan Halk Konseri verecek.