MELTEM DUMAN

 Salgının ardından normalleşme adımlarının atıldığı günümüzde  son günlerde yaşanan, doğal afet ve orman yangınlarının ardından Gardaşlık festivalinin  iptal edildiği açıklandı. Sivaslılar açısından önem taşıyan festivalin iptali hakkında açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, “Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan hüzünlü durumdan dolayı arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. Ve bu değerlendirme  sonucunda da  önümüzde bu bir kaç gün sonra yapacağımız Gardaşlık festivalimizi etkinliğimizin yapılmaması konusunda bir karar aldık.  Gerekçesi de o bölgedeki yangınlar afetler durumu. Orada bir sıkıntı varken tebessüm etmemiz eğlenmemiz ve hoş vakit geçirmemiz uygun olmaz. Vatandaşlarımızın bu durumun anlayışla karşılayacağına inanıyorum” dedi.

Her yıl sponsorlar aracılığı ile yürütülen Gardaşlık Festivali için toplanan paraları Orman Genel Müdürlüğünün oluşturacağı fona bağışlayacaklarının altını çizen Vali Ayhan, “Bu günlerde ülke olarak orman yangınlarına büyük bir mücadele vermekteyiz. Maalesef üzüntüyle yüreğimiz yanıyor. Yangın bölgelerinden gelen talepleri takip ediyoruz. Oradan gelen talepleri ekipmanları karşılamaya çalışıyoruz. Her yangın ile ciğerimizde yanmaktadır.  Tabiattaki her canlının acısını yüreğimizde hissetmekteyiz. Ülkemizin bir çok noktasında meydana gelen orman yangınlarına karşı devletimiz tüm imkanlarıyla mücadele verirken millet olarak da yanındayız. Festival için toplanan kaynağın tamamını bağışlayacağız. Gardaşlık kültürümüz de yardım severlik var ise bizde bu yardım severlik kavramı adı altında oluşan bu fona aktarmış oluyoruz. Sivas halkının yansıması olarak da görebiliriz. Gardaşlık demek toplumsal sorumluluk demektir. Gardaşlık demek milletimizin derdi ile dertlenmek demek. Bu seneki ana temamızda yardım severliktir. Bu nitelikte programlarımız vardı. Bu vesile ile de yangın bölgesinde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.  Yangına karşı  çok büyük bir mücadele veren tüm görevlilere kolaylıklar diliyoruz.  Rabbim devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.,

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise yangınlar nedeniyle bu seneki festivali "Gardaşlık kültürüne" yakışacak bir kararla iptal ettiklerini söyledi.