SÜMEYRA DENİZ

 Doğma büyüme Ferhat Bostan Mahalleli olan ve 2 dönem toplamda 8 yıldır Ferhat Bostan Mahalle muhtarlığı yapan Muhabbet Olgaç’tan  mahallede ki sorunlar ve çözümleri hakkında bilgi aldık. Mahallesini oldukça sevdiğini ve mahallesine hizmet etmekten onur duyduğunu belirten Olgaç, “Mahallemizde merkez mahalle olduğu için öyle pek büyük sıkıntılarımız yoktu. Fakat yine de mahallede asfalttır elektriktir, aydınlatmalarıdır, çevre temizliğidir bunun gibi sıkıntılar vardı. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sami Aydın’ın da katkılarıyla şu anda bu sıkıntıları aşmış durumdayız. Şu an da mahallemizde genel anlamda bir sıkıntı yok.  Temiz nezih bir mahalle.” dedi.

 

Olgaç , “ Aksu parkın daha önce ki halini herkes bilir çok berbat bir şekildeydi. Daha sonra ki Belediye Başkanımızın çalışmalarıyla orası ıslah edildi temizlendi şimdi ise şehrimizin güzide bir mekânı oldu.  Tabi bizde mahalle olarak bu söylediğim yere sınır olduğumuz için daha önceden orda sivrisinekler böcekler falan vardı. Onlardan da temizlenmiş oldu şu an gayet güzel bir ortam. Her hangi bir sıkıntımız yoktur.” şeklinde konuştu.

 

Mahallelerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını tek isteklerinin 4 mahalleyi kapsayan Cumhuriyet Anadolu Lisesi yanında bulunan araziye bir ilkokul yapılmasını istediklerini belirten Olgaç, “Biz burada bir çalışma yaptık bu alana bir ilkokul kazandırılmasını istiyoruz. Çünkü orası 4 mahalleyi kapsıyor.  Ferhat Bostan Mahallesi, Mısmılırmak Mahallesi, Dedebalı Mahallesi, Küçükminare Mahallesi bu 4 mahallenin ortak ihtiyacı olan bir ilkokul istiyoruz biz bu alana” ifadelerine yer verdi.

Alanın kamulaştırıldan dolayı şu anda bir sonuca varılmadığını kaydeden Olgaç, “Sayın Valimiz Davut Gül’le de görüştük, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy beyle de görüştük inşallah en kısa zamanda oraya da bir çözüm bulunacağını düşünüyoruz.  Çünkü 19 Ekim muhtarlar gününde ben Ankara’da külliyede Reisi Cumhurumuzun yanında orada da bu sıkıntımızı dile getirdik.  Orada ki görüşmelerimizde de buranın okul olarak yapılmasını istedik.  Müfettişler geldiler kontrol ettiler.  Orada bir ilkokul sahasına ihtiyaç olduğunu beyan ettiler.” dedi.

 

Okul yapılmasını istedikleri alanda bazı sıkıntılar olduğunu ifade eden Olgaç, “İlkokul da olmuyorsa oranın ıslah edilip temizlenmesini istiyoruz. Oraya köy arabaları geliyor çevreden köyden gelenler orada mesela çöp atıyorlar, köyden getirdikleri erzakları oraya yığıyorlar zaman zaman orada mesela kurban bayramlarında  kurban getirip satıyorlar  bu da ister istemez apartman sakinlerimizi rahatsız ediyor.  Orada ki muzdaripliğimiz de bu. Bizim mahalle olarak tek sıkıntımız bu konu.” Şeklinde konuştu.

 

Belediye ve ÇEDAŞ ile ortak whatsapp grupları olduğunu belirten Olgaç aydınlatmalarda veya mahalle ile ilgili her hangi bir sorun yaşadıklarında bu gruptan irtibata geçip sorunun çözümü için talepte bulunduklarını kaydetti.