Rıza Çalımbay, antrenman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geride kalan hafta Malatyaspor'u 3-1 yendikleri için mutlu olduklarını belirtti. Takımıyla gurur duyduğunu dile getiren Çalımbay, her maçta hiç bir zaman oyundan kopmadıklarını ve çok iyi mücadele ettiklerini ifade etti.  Ligin ilk yarısında kalan Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Göztepe maçlarını en iyi şekilde bitirmek istediklerini açıklayan Rıza Çalımbay, "Devre arasına inşallah iyi bir şekilde girersek, devre arasını çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

KOLAY MAÇ OLMAYACAK

Şuanda tek düşüncelerinin ligde hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşma olduğunu dile getiren Çalımbay, "Fenerbahçe çok geniş bir kadroya sahip. Bu maça hangi kadroyla çıkacaklarını bile bilmiyoruz. Tabi ki maçlarını seyrediyoruz, seyrettiriyoruz. Çok dikkat edeceğiz, özellikle sahamızda kesinlikle kazanmak istiyoruz. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Esas onlara büyük bir görev düşüyor. Onlar tribünleri doldurursa o zaman daha iyi daha coşkulu bir takım mutlaka görecekler. Taraftarlarla bütünleşip bu zor maçımızı kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe maçı kolay bir maç değil, üç ihtimalli bir maç. Fenerbahçe için de bizler için de çok önemli bir maç. Buralara kadar çok kritik maçları geçip geldik. Bulunduğumuz yeri korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. diye konuştu.

TAKIMIMIN BOZULMASINI KESİNLİKLE İSTEMEM

Kırmızı-beyazlı ekibin futbolcuları hakkında çıkan transfer söylentilerini değerlendiren Çalımbay, bu tür oyuncuların gündemde olmasının gayet normal olduğunu ifade etti. Sivasspor'daki yerli oyuncuların çok güzel form grafiği yakaladığını sözlerine ekleyen Çalımbay,  "Bütün takımlar tabi ki böyle oyuncuları isterler. Arkadaşlarımın istenmeleri ve devamlı gündeme gelmeleriyle gurur duyuyorum. Takımımın bozulmasını kesinlikle istemem, hatta takımın içerisine bir iki tane daha iyi oyuncu bulmak gerekiyor. Takımdaki dengeyi hiç bozmak istemem. Türkiye'de maddi açıdan hiçbir sıkıntısı olmayan, futbolcusuna her şeyini gününde ödeyen bir kulübüz. O yüzden eğer alabilirsek bize ayak uyduracak, dengeyi bozmayacak bir iki tane oyuncu alacağız. Zaten çok mütevazi bir takımımız var birbirine uyum içerisinde giden bir takımımız var. Onun için bunu bozdurmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. Mert Hakan ve Emre Kılınç'ın durumu yönetimimize bağlı." dedi.

HEMEN ŞAMPİYON OLUNMAZ

Sivasspor'un şampiyon olup olmayacağının sorulması üzerine Çalımbay, şampiyonluk için oynanan oyunun yeterli olmadığını belirtti. Oynanılan oyunun üzerine çıkılması gerektiğine işaret eden Çalımbay, "Her şeyden önce her maç tribünlerin doldurulması gerekiyor. Ne kadar çok onlar yanımızda olurlarsa o zaman daha başarılı olursunuz. Bir sürü şeyler var, hemen şampiyon olunmaz. Konuşulur, edilir ama bu iş kolay değil, çok zor. Bir kere altımızda çok iyi takımlar var, puan farkı fazla yok. Onun için çok dikkatli ve kendimizi bilerek gitmemiz gerekiyor. Her şeyin farkındayız ve maç maç karşılaşmalara bakıyoruz." İfadelerini kullandı.