MEHMET TIRPAN

Vatandaşlar artık bankalara veya farklı ödeme noktalarına gitmeden ilimizdeki bakkallardan fatura ödemesi yapabilecek.

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı ile Faturamatik Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında yaklaşık 400 bakkal fatura tahsilatları yapabilecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkan Mehmet Akgül, Vatandaşların fatura ödemek adına bankalarda veya farklı ödeme noktalarında zaman harcamamaları adına yaptıkları girişimlerin ardından bakkallarında fatura tahsilatı yapabileceğini söyledi.

Mahallelerde bulunan bakkalların artık fatura tahsilatı yapabileceğini aktaran Akgül, “Hem odamız üyelerine ek gelir sağlayacak, hem de vatandaşın zaman kaybını önleyerek ödeme kolaylığı getirecek anlaşmamız hayırlı uğurlu olsun. İmzaladığımız protokol kapsamında 67 mahallemizde bulunan bakkalların çoğuna faturamatik vereceğiz. Şehrimizdeki bakkallar da artık her türlü fatura ödemelerini hızlı bir şekilde yapılacak. Üyelerimiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Esnaflara verilecek olan Faturamatiklerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğinin altını çizen Akgül, “İlk olarak 400 bakkala faturamatik vermeyi düşünüyoruz. Talepler doğrultusunda sayı artabilirde. Bu cihazlar sayesinde oda üyelerimiz elektrik, su, doğalgaz, internet, GSM ve telefon gibi işlemlerin tahsilatını nakit veya kredi kartıyla yapabilecekler. Bu sayede dükkana alışveriş için gelen müşterilerden ekstra kazanç elde edecekler. Bu sayede ulusal, zincir mağazalara karşı rekabet güçlerini artıracaklar” şeklinde konuştu.

Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet verdiklerini söyleyen Faturamatik Elektronik Para ve Ödeme Kurulusu A.Ş. Direktörü Cihan Arslan ise, “Sivas’ta bazı yerlerde faturamatik noktalarımız var. Ancak vatandaşa verilen hizmeti daha da artırmak adına bakkallara da faturamatik vermek istedik. Yapılan iş birliği ile bölge halkının tüm faturalarını Faturamatik altyapısı ile en hızlı şekilde ödenmesini sağlayacağız. Fatura ödemek isteyen herkes mahallesindeki en yakın bakkalına giderek işlemlerini gerçekleştirebilecek. Gerçekleşen ortak işbirliğine imza atmaktan mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.