Mehmet TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç, Sivas’ta kurulması planlanan Bilim ve Teknik Üniversitesi’nin yerinin belirlendiğini, rektör atamasının yapıldığını bu durumu fırsata çevirerek biran evvel İl Özel İdaresi veya yardımseverler yardımıyla belirlenen bölgeye fakültelerin yapılamasına başlanması gerektiğini söyledi.

Aksi halde 2. Üniversite’nin Sivas’a kazandırılmasının 3-5 yıl süreceğine vurgu yapan Başkan Kulmaç, “Sivas Bilim ve Teknik Üniversitesi’nin biran evvel inşaat çalışmalarına başlanmalı. Emin olun kaybedecek bir dakikamız bile yok. Hazır Üniversitenin yeri belirlenmişken ve rektör ataması yapılmışken fakültelerin yapımına başlanmalı. Bu adımın ilkini İl Özel İdaresi kanalıyla atabiliriz” dedi.

Yer belirleme noktasında da her hangi bir yer tartışmasına girmek istemediğini vurgulayan Kulmaç, “Sivas bundan önceki dönemlerde de herkes kendi fikrini beğendiği için yapılması gereken birçok hizmet diğer illerden 3-5 yıl sonra yapılabildi. Bunları tartışmanın bir anlamı yoktur. Ancak Sivas olarak biz kendi değerlerimize sahip çıkalım. Bir ikincisi de bugün Teknik Üniversite’nin Rektörü var. Yeri ile ilgili de çalışmalar yapıldı. Ancak birimlerinin daha hızlı oluşturulabilmesi adına acizane bir teklifim var. Biz daha önce 10 bin kişilik bir yurt yapmıştık. Yarısı şuanda faaliyette, yarısı şuan boş. Buradan yetkililere şahsım olarak sesleniyorum. Bir an önce faaliyete geçmek için en azından geçici de olsa orda fakülteleri kurarak, bir başlangıç yaparlar diye düşünüyorum. Yoksa sıfırdan bir yerin yapılması yine bizim 3-5 yılımızı alır. Onun için bu konuyu hızlandırmak adına da fayda var diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.