MEHMET TIRPAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL mevduatında yaptığı yenilik adeta piyasaları çökertti. Merkez Bankasının her faiz indirimin ardından sürekli yükselişe geçen döviz kurları ve altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Bu durum döviz ve altından para kazanların haricinde ülkemizde ve ilimizde yaşayan tüm vatandaşları sevindirdi. Piyasalardaki bu sert düşüş özellikle kuru bahane ederek sürekli fahiş fiyat uygulayan fırsatçılarında önünü kesti. Fırsatçıların dolardaki düşüşü görüp sattıkları ürünlerde indirim yapması bekleniyor.

ESNAFLARDA VATANDAŞLARDA SEVİNÇLİ

Sürekli maliyetlerin artmasından yakından esnaflar döviz kurunun düşmesi ile birlikte kentteki iç piyasanın canlanacağından ümitli. Özellikle son bir ayda yapılan fahiş artışların önümüzdeki günlerde yavaş yavaş geri çekileceğini belirten esnaflar, TL’nin yeniden değer kazanması il birlikte vatandaşların alım gücünün artacağını bu durumun ise esnaflarda hareketliliğe neden olacağını belirttiler.

PİYASALARDAKİ DÜŞÜŞ SÜRECEK

Geçtiğimiz hafta piyasalardaki dalgalanmaların geçici olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda önümüzdeki süreçte de hassas olacağı düşünülüyor. Piyasalardaki düşüşün önümüzdeki süreçte de devam edeceği bekleniyor.

FİYATLAR DÜŞSÜN

Türkiye’de yaşayıp da dolar bazlı ticaret yapan gerek küçük gerekse büyük işletmelerin döviz kurundaki düşüşün ardından sattıkları ürünlerde acilen düşüş yapması bekleniyor. Kuraların azda olsa kıpırdamasının ardından hemen artan fiyatların acilen düşmesinin ardından piyasada yaşanacak olan hareketlilik hem vatandaşın hemde  esnafları rahatlatacak.

MUTFAKTAKİ YANGININDA SÖNMESİ BEKLENİYOR

Son günlerde artan, yağ, çay, şeker ve un gibi hayati önem taşıyan gıda ürünlerindeki artışlarında dolar düşmesi ile birlikte fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Bu konuda sıkı tedbir alan hükümet fırsatçılara ve stokçulara yönelik denetimlerini artırdı. Yaşanan bu süreçte deposunda ürün saklayan ve fahiş fiyatlarla piyasada satış yapan işletmelere ağır cezalar kesmeye devam ediyor. Hükümetin bu sıkı denetimi mutfaklardaki yangını da söndürmesi bekleniyor.