MELTEM DUMAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Ticaret İl Müdürü Selim Baş’ın nezaretinde ilin farklı bölgelerinde market zincirleri ve gıda satışı yapan işyerlerine yönelik fahiş fiyat denetimi yapıldı. Denetimde ekipler ürünlerin alış ve raflardaki satış fiyatlarını kontrol ettiler.

Yapılan denetimler ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Son dönemde ülkemiz ekonomisine yapılan saldırılar neticesinde fiyatlardaki aşırı oynaklık nedeniyle hammadde ve girdi fiyatlarındaki artış ister istemez gıda fiyatlarına da yansıdı. Bugün gördük ki Cumhurbaşkanımızın açıklaması sonrası ekonominin normale binmesiyle birlikte fiyatlarda da esneme oldu. Biz inanıyoruz ki yeni yılla birlikte herşey normale binecek” dedi

Gerek zabıta gerekse Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin devamlı sahada olduğunu ve sahayı kontrol altında tuttuklarını aktaran Başkan Bilgin, “Ticaret il Müdürlüğü ve zabıta ekiplerimizle birlikte fahiş fiyat oynamaları ve fiyat kontrolleri yapmak üzere sahadayız. Sahada denetimler yapılması bir sıkıntı olduğu anlamına gelmiyor ama biz devlet olarak, yerel yönetim olarak hemşerilerimizin gönlünü rahat bir şekilde alışverişini yapmaları noktasında bu denetimleri devam ettireceğiz. Sivas halkı her zaman devletinin yanında olmuştur. Sivas esnafı her zaman devletinin yanında olmuştur. Yine aynı şekilde bu zorlu süreçte devlet millet kaynaşması ile birlikte bu süreci atlatacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“DÜŞÜŞ EĞİLİMİ VAR”

Ticaret İl Müdürü Selim Baş ise, “Ticaret İl Müdürlüğümüz olarak özellikle fiyat artışı ve etiket denetimlerimiz sürekli devam etmekte. Biz bunları sürekli yapıyoruz. Ekiplerimiz her zaman sahadalar. Bugünde başkanımla beraber farkındalık oluşturup birlikte bu denetimlere birlikte iştirak ettik. Denetimlerimiz sürekli devam ediyor. Her hangi bir olumsuzluk yaşamadık şuana kadar. Fiyatlarda etiketlerde bir sıkıntı görmedik mağazalarımız da. Dolardaki düşüşün artık marketlerdeki etiketlere de indirim yönünde yansıyacağı noktasındaki işaretleri almış bulunmaktayız. Beklediğimiz bir oranda düşüş olmamakla beraber bir düşüş eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.