Mehmet TIRPAN

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, Eğitim- öğretim ortamlarında yaşanılan olumsuzluklar her geçen gün arttığını, Milli Eğitim Bakanlığının “Performans Değerlendirme Sistemi” konusundaki dayatmasını anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Uygulama kapsamında öğretmenlerin veliler ve öğrenciler tarafından değerlendirileceğinin altını çizen Eryıldız, “Öğretmen öğretmenle, öğretmen idareci ile, öğretmen veliler ve öğrencilerle karşı karşıya getirilecektir. Türk Eğitim Sen olarak “Performans Değerlendirme Sistemi” diye adlandırılan bu uygulamaya karşı olduğumuzu her ortamda ifade ettik. Bakanlık performans değerlendirmesi konusunda inat ve ısrar ederse Türk Eğitim Sen olarak bununla ilgili eylem kararımızı hayata geçireceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenin itibar sorununu görmezden gelemeyeceğini vurgulayan Eryıldız, “Öğretmenin itibarı MEB’in namusudur. Öğretmenlerimize nöbet günleri ve diğer günlerde eğitim öğretim saatleri dışında verilen angarya görevler her geçen gün artmaktadır. Türk Eğitim Sen olarak bununla ilgili dört ayrı konuda eylem kararı aldık. Sendikamızın aldığı eyleme katılan hiçbir arkadaşımız bu eyleme katılmaktan dolayı suçlanamaz, eylemden vazgeçmeye zorlanamaz. Önümüzdeki günlerde yapılacak idareci mülakatlarında biraz olsun siyasi bakış ve baskılardan uzak, liyakat kaygısının güdüleceğini temenni ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımından başlayarak eğitim öğretim ortamındaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak zorundadır. Bakanlık eğitimin ve eğitimcinin sorunlarına kulak tıkayıp eğitimde mesafe kat edeceğini düşünüyorsa bu imkânsızdır. Yapılacak en önemli uygulamalardan birisi eğitim dışı unsurların eğitime müdahalesinin engellenmesidir” ifadelerini kullandı.