MELDA GENEŞ

Doğal güzellikleri ile adeta yerli ve yabancı turistlerin ilk tercih ettiği iller arasında Gökpınar Gölü 7’den 70’e herkesin ilgi odağı olduğu gibi evlenecek çiftlerinde gözde mekanı oldu. Yeni yuva kurmak için adım atan gelin ve damatlar Gökpınar gölünde hatıra fotoğrafı çektirerek, yaşadıkları anı ölümsüzleştiriyor.  Mutlulukları gözlerinden okunan gelin ve damatlar, ömür boyu çocuklarına gösterecekleri o muhteşem anı fotoğraflarla süslemenin tadını çıkarıyor.

Tabii güzelliği bakımından Gürün’ün olduğu kadar ülkemizin de nadide yerlerinden biri olma özelliği taşıyan Gökpınar Gölü suyunun tatlı, berrak ve temiz olmasıyla da tercih edilirliği artıyor. Göletin bazı kısımlarında derinlik 17-20 metre arasında değişiyor. Turizm şirketlerinin programlarında da ilk sırada yer alan Gürün Gökpınar gölü, doğal görünümü ile adete yerli turistlerin olduğu gibi yabancı turistlerinde ilgi odağı oluyor. Haftanın 7 günü yoğun olan bölgeye 1 günde gelen ziyaretçi sayısının 10 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.  Hafta içi ve hafta sonu piknik alanlarında dahi yer bulunamıyor. Göl kenarının dar olmasından dolayı vatandaşların göl civarında gezmekte zorlandığı da  görüldü.

KAYIKLA GEZİP DALIŞ YAPTILAR

Gök mavisi renkli gölde vatandaşlar küçük kayıklar ile tur attı. Ayrıca su altına önem veren gençler de Gök Pınar gölünde dalış yaptılar. Dalgıç kıfayetleri giyen gençler, gölün derin sularına kendilerini bırakarak, meraklı bakışlar arasında dakikalarca suyun altında hünerlerini sergilediler.

TRAFİK KARMAŞASI ÇÖZÜLMELİ

Bölgede yoğunluktan dolayı oluşan trafik karmaşası sürücülere zor anlar yaşattı. Bölgeye araçları ile gitmek isteyen ziyaretçiler kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Trafiğin güçlükle sağlandığı bölgede görevlilerin olmaması arası sıra gerginliklerin yaşanmasına da neden oldu. Gökpınar gölünü görmeye gelen vatandaşlar yoğunluktan şikayetçi olurken, her şeye rağmen gölün muhteşem görüntüsünün tüm yaşanan zorluklara rağmen değdiğini dile getirdi.