SÜMEYRA DENİZ

 

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Harun Tan dezavantajlı çocukların yararlandığı hizmetleri anlattı. Tan, “  Sosyal ekonomik destek yardımımız var temel ekonomik ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelerimizin, çocuklarını ailelerinden ayırmadan yanlarında bakımına imkân sağlayıcı bir destek örneğin babası askerde babası hapiste, evlerine hiçbir şekilde gelir girmeyen çocuklarımıza da veriyoruz bu desteği bu geçici bir yardım evin maddi ve ekonomik durumu düzelince bu yardımı kesiyoruz” dedi.

Koruyucu aile hizmetlerinden de bahseden Tan, “ Koruyucu aile hizmetimiz var devletimiz çocuklara baksa da aile sıcaklığı açısından bu tür özendirici çalışmalarımız var bunlardan bir tanesi koruyucu aile çocuk ailenin yanında geçici bir süre kalması için teşvik veriyoruz en az 600 TL aylık para da veriyoruz çocuğun eğitimi için şu an da 51 tane çocuğumuz koruyucu ailede 44 ailemizin 51 çocuğu var bazı aileler 2 çocuk alıyor” ifadelerini kullandı.

Evlat edindirme sırasında 14 aile olduğunu kaydeden Tan, “ Evlat edinme sırası bekleyen ailelerimiz var 14 tane sırada bekleyen ailemiz var genellikle küçük çocuk istedikleri için bazen bizde mevcut olmayabiliyor onun için de karşılayamayabiliyoruz bazen. Korunmaya muhtaç çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Danışmanlık sağlık hizmetleri gibi hizmetler veriyoruz 2017 yılında 512 tane çocuğumuza bu tedbirlerden verdik yine 2018 yılının şubat ayına kadar da 38 tane korunmaya muhtaç çocuğumuza hizmet verdik” şeklinde konuştu.

Madde bağımlılığı ile ilgili de çalışmaları olduğunu ifade eden Tan, “ Madde bağımlılarına yönelik çalışmalarımız var bunlar sokakta yaşayan, çalıştırılan bağımlılık yapacak maddeler kullanan, zorunlu öğretim çağında olup da öğrenimine ara verenlerin belirlenmesi bunların eğitimi ile ilgili tedbirler ve hizmetleri veriyoruz” dedi.