SEYİT ÖMER YILDIZ

Korona virüs salgını ile yüksek öğrenim yurtlarında öğrenci sayısının azaltılacağını konuşulmaya başlamasının ardından ev sahipleri de üniversite öğrencilerine kiralık ev kiralamayı beklerken ters köşe oldular. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin eğitimlerin online ortamda yapılacağını açıklamasının ardından birçok kiralık ev uzun bir süre daha boş kalacağa benziyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği Başkanı Kerim Çayır; “ Öyle bir düşünce vardı öğrencilerin kiralık evlere dönmesi gibi ama bu süre içerisinde kiralarda herhangi bir fiyat artışı olmadı olmayacaktıda. Zaten yıllardır Sivaslılar öğrenci dostuyuz gereken fedakarlığı her zaman göstermişlerdir, tabi şuanda online eğitime geçildi. Bu durumda tabiki eski evler elimizde kalacak gibi görünüyor, buradan mülk sahiplerine tavsiyemiz bu süreçte evlerinin tadilat ve bakımlarını yaptırmaları, çünkü iyi ve bakımlar evler tutuluyor”dedi.

Çayır; “ Zaten iki yıldır 2018-2019 dan beri boş kalan evlerimiz var ama bunlar genelde bakımsız evler. Onun dışında bakımlı olan yeri güzel olan artı özellikleri olan tüm daireler tutuluyor o yönde bir sıkıntımız yok. Eski evler için şuan kiralar beşyüz lira, 700-800 arasında güzel evlkerde oturulabiliyor, 1500-2000 arasında da rezidans dediğimiz tarzda evlerde oturulabilir”ifadelerini kullandı.

Çayır son olarak; “ İnşallah bu içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci bir an önce biter. Çünkü bizleri esnafları ve konut yatırımı yapan kişileri yıprattı ama olmayınca insanlar mağdur oluyor. Dileğimiz bu korona virüsün bir an önce bitmesi ve herşeyin bir an evvel normale dönmesi” diyerek açıklamasını sonlandırdı.