Mehmet TIRPAN

Kanun Hükmündeki Kararname ile  etüt merkezlerinin  1 Temmuza kadar kapatılma kararı verilirken duruma Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, karşı çıktı.

 9 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 687 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile etüt merkezlerinin 1 Temmuzdan itibaren kapatılacağını dile getiren Akyıldız Etüt eğitim merkezlerinin kapatılmasının her koşulda tehlike arz edeceğini söyledi.

Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için etüt merkezlerinin kapatılmaması ve ortak bir çözüm yolu bulunması gerektiğinin altını çizen Akyıldız: “Etüt merkezlerinin kapatılması hem devletimize hem etüt merkezlerinin sahiplerine ve çalışanlarına hem de çocuklarımıza maddi ve manevi kayıplar verdirecektir. Çocuklarımızı denetimsiz ve ne olduğu belli olmayan, tabiri caizse merdiven altı etüt merkezlerine mecbur edecektir ve aynı zamanda, Fetullah Gülen cemaati benzeri başka cemaat yapılanmalarının da önünü açacaktır. Yakın bir zamanda yeni yeni FETÖ terör örgütlerinin ortaya çıkmayacağının garantisini kimse veremez. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soruyorum: Etüt merkezlerinin dönüşüm ya da kapatılması zorunluluğu yerine, kurumsal paydaşlarla ortak bir planlama yaparak bu sorunu çözmeyi ve yaşanması kaçınılmaz olan yeni mağduriyetleri önlemeyi neden düşünmüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.