SEYİT ÖMER YILDIZ

Gıda çeşitleri, Süt ürünleri, ve baklagillere gelen zamlardan kırmızı ette nasibini aldı. Kırmızı etin kilogram fiyatına 5 TL zam yapıldı. Kırmızı et fiyatlarına yapılan zamma ilişkin bilgiler veren Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu; “ Korona virüsün ülkemizde görülmeye başlamasıyla birlikte pandemi sürecinde et fiyatlarında çok fazla bir artışımız olmadı. Karkas et fiyatlarında kilogramda 4-5 TL gibi bir oynama oldu” dedi.

Et fiyatlarındaki artışın yem fiyatlarının müthiş derecede artmasından dolayı olduğunu ve bu durumun besicileri ciddi derecede olumsuz etkilediğini aktaran Başkan Hastaoğlu; “ Piyasanın hükmü ne ise o gerçekleşmiş oldu. Şuanda fiyatlara bakacak olursak kıyma 46 liradan 52 lira oldu, kuşbaşı 50 liradan 55 liraya, biftek 75 liradan 80 liraya, kuzu kol 60 liradan 65 liraya, kuzu but 65 liradan 68 liraya, pirzola ise 75 liradan 80 liraya çıktı” ifadelerini kullandı.

Et ve Süt Kurumun’da satışı yapılan ve zaman zaman vatandaşın şikayet ettiği ucuz kıyma hkkındaki sorularımıza da yanıt veren Hastaoğlu; “ Kalite bakımından o konuyu halkımızın değerlendirmesi gerekmektedir. Beğeniyorsa alacak beğenmiyor ise almayacaktır. Onu bizim değerlendirmemiz çokta doğru olmaz. Tüketici kendi kararını kendisi vermelidir. Fiyatlara gelince de evet biraz düşük tabi biliyorsunuz Et ve Süt Kurumu ağırlıklı olarak ithal hayvan getiriyor. Kendi kurumunda kesim yapıyor, kirası yok, kesimi bedava, aracı bedava bu nedenle fiyatlarıda biraz daha düşük oluyor. Ama kalite konusuna gelince bunuda vatandaşlarımızın kendilerinin değerlendirmesi gerekiyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.