MEHMET TIRPAN

AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Eski Ordu evinin bulunduğu alana yapılan 4 Eylül Meydanı ve eski Numune Hastanesinin bulunduğu alana yapılacak olan İkinci Millet Bahçesi ile ilgili bilgiler verdi.

Temel kazıların yapıldığını ve bölgedeki ağaçların korunduğunu belirten Başkan Aksu, “4 Eylül Meydanı tamamlandığında alanda bin metrekarelik sergi salonu yer alacak. Alan rölyef ve anıtlarla süslenecek. Yine Atatürk’ün 108 günü yeni meydan da anlatılacak. Öndeki alan ise tamamen araç trafiğine kapatılacak” dedi.

Kongre Binasının arka kısmındaki alanın kent meydanına ayrı bir değer katacağını vurgulayan Aksu, “Sivas'ın en gözde mekânlarından birisi haline gelecek olan 4 Eylül Meydanı adeta Açık hava müzesi olacak. Meydan çalışmamız tamamlandığında meydanımız dünyada sayılı meydanlar arasına yer alacak. Kongre binası ile bütünleşecek olan alan gerçekten şehre turizm anlamında ciddi değer katacak.  Alanda bulunan Ladin, ardıç ve çeşitli meyve ağaçlarından oluşan toplam 153 adet ağaç ise korunarak çalışmalar yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Yıkılan Numune Hastanesinin bulunduğu alanda yapılacak olan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Başkan Aksu, “Sivas’ta bir Millet Bahçesini kazandırdık. İnşallah bir çok ilde olmayan İkinci Millet Bahçesini de yıkılan Numune Hastanesinin bulunduğu alana yapacağız. 27 Haziran Parkı’nın da içerisinde bulunduğu 57 bin metre karelik alan Millet Bahçesi olduktan sonra alanın içerisinde spor alanları, yürüyüş yolları, Çocuk oyun alanları, kafeteryalar, 404 araçlık yer altı otoparkı ve açık otoparklar yer alacak. Şehrin göbeğinde tüm hemşerilerimize hizmet verecek olan Millet Bahçesi için kısa sürede çalışmalara başlanacak” ifadelerini kullandı.