MELTEM DUMAN

Pandemi de yaşanan ekonomik sıkıntılar yasakların kalkmasıyla birlikte sona eriyor.

Yasaklardan bunalan Şifaiye Medresesinde faaliyet gösteren esnaflar, bayram sonrası gurbetçilerinde gelmesiyle birlikte rahat nefes aldı.

Kurban bayramının sona ermesiyle birlikte şehirde tekrar hareketlilik yaşandı. Yerli ve yabancı gurbetçileri akın ettiği Sivas’ta bir çok esnafın yüzü güldü. Alışverişe çıkan vatandaşlar özellikle şehrin en işlek caddeleri olan İstasyon caddesi, Atatürk caddesi ve Bankalar caddesinde yoğunluk oluşturduğu görüldü.  Adım dahi atmakta zorlanıldığı Bankalar Caddesi, İstasyon Caddesi ve Atatürk Caddesinde vatandaşlar, alışveriş yapmak için esnaflara akın etti.

Giyim mağazaları başta olmak üzere hemem hemen bütün esnafların işyerleri vatandaşlar ile dolup taştı. Yaşanan yoğunluk karşısında esnaflar mutlu olurken, vatandaşlarda streslerini alışveriş yaparak giderdiği görüldü. Yabancı plakalı araçların sayısında her geçen gün artması yüzleri güldürürken, zaman zaman şehir trafiğinde de aksamalar meydana gelmeye devam etti. 

Kurban bayramı dolayısıyla fazla gezme imkanı bulamadıklarını ifade eden vatandaşlar, bayram sonrası il dışından gelen misafirleri ile birlikte olmanın huzurunu yaşadıklarını kaydettiler.

Uzun süredir pandemiden dolayı evde sıkıntılar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, aşının da verdiği rahatlıkla dışarı çıkarak alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Memleketlerine sılayı rahim yapmalarından dolayı sevinçli olduklarını dile getiren gurbetçiler ise, her yıl yaptıkları ziyaretlerini bu yıl pandemiden dolayı 2 yıl sürdüğünü, yasakların kalmasıyla birlikte doğup büyükleri memleketlerine gelerek aile büyükleri ile birlikte olmanın gururunu yaşadıklarını anlattılar.