MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Salgın döneminde alınan kararların esnafı yıprattığını, yeni alınan tedbirlerle esnafları yine oldukça zor bir süreç beklediğini söyledi.

Alınan kararlara karşı çıkmadıklarını ancak esnaflarında göz ardı edilmemesini gerektiğini aktaran Başkan Akgül, “Salgın sürecinde alınan kararlara saygı duyuyoruz. Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz. Tedbirlere evet, ancak esnafların hali ne olacak? Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnaf ve sanatkârımız yaşadı. Hiç kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek olan kesim yine esnaf ve sanatkârlarımızdır. Bu alınan kararlar kapsamında esnaf özel olarak desteklenmelidir” dedi.

Esnafların artık dayanacak gücünün kalmadığının altını çizen Başkan Akgül, “Esnafların faturalarını, prim borçlarını, kiralarını ve diğer giderlerini ödeyemez hale geldiğini kaç kez dile getirdik. Esnafların desteklenmesi gerektiğini yine defalarca dile getirdik. Artık hiç vakit kaybetmeden iş yerleri kapanan ve yanlarında personel çalıştıran sanatkarlarımıza nakdi yardım yapılmalı. Çalışma saatleri kısıtlanan esnaflarımızın bağkur pirimlerinde indirim yapılmalı. Vergi indirimine gidilmeli. Kira stopaji kaldırılmalı Özellikle de büyük ve zincir marketler ile esnaf sanatkarlar odalarına kayıtlı esnaflar bir tutulmamalı” ifadelerini kullandı.