MEHMET TIRPAN

Uzun bir süredir çekişmeli bir şekilde devam eden başkanlık yarışı sona erdi. 3 adayın yarıştığı seçimde Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına Mesut Dursun seçildi. Sivaslı esnaflar tercihini uzun yıllardır kooperatifte görev alan Başkan mesut Dursun’dan yana kullandı. Gerçekleştirilen seçimde bin 189 oy alan Mesut Dursun  kooperatifin yeni başkanı olurken diğer adaylar Hakan Demirgil bin 031 oy, Osman Nuri Kuruçay ise 153 oy aldı. Toplam iki bin 406 oyun kullanıldığı genel kurulda 33 oy geçersiz sayıldı.

Gerçekleştirilen seçimin ardından açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun, seçim süresince kendisine destek veren vermeyen tüm esnaflara teşekkür etti.

Başkanlık görevini her kese eşit mesafede yürüteceğinin altını çizen Başkan Dursun, “Esnaflardan destek alarak yola çıktık. Esnaf kardeşlerimizde bizi başkanlık görevine layık gördüler. Tüm esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum. Görev sürem boyunca ekibimizle birlikte ben değil biz anlayışı ile hizmet edeceğiz. Bu süre zarfında esnafların hizmetkarı olarak gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

Kooperatifçiliğin gönül işi olduğunu hatırlatan Başkan Mesut Dursun,  “Esnaflarımızın haklarını koruyacağız ve esnaflarımızın menfaatleri için ellimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz. Biz bir ahi torunuyuz. O kültürle büyüdük. Esnaflık kolay bir iş değil. Son zamanlarda esnaflarımız çok ciddi sıkıntı yaşadılar. Esnaf kardeşlerimizin sıkıntılarına çare bulmak adına üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Şimdiye kadar hiçbir esnafımızı mağdur etmedik etmeyeceğiz de. Şimdi ise esnaflarımıza daha fazla destek vermek adına şeffaf bir yönetimle esnaf ve sanatkara hizmetkar olmak için göreve geldik. Ben değil biz anlayışı ile esnafların gücüne güç katmak ve ortaklarımızın menfaatini kollamak için gayret göstereceğiz. İnşallah hep birlikte daha güzel işler yapacağız” ifadelerini kullandı

Seçim çalışmalarına başladığı günden bu güne kadar esnaflara hizmetkar olacağını beyan eden Başkan Mesut Dursun’a görevinde başarılar dileriz.