MEHMET TIRPAN

Kangal Belediye Başkanı Kürşad Apaydın, Seçildikten günümüze kadar hiçbir belediye gelir kaynaklarının hiç birine zam yapmadıklarını, salgın sürecinde hatta indirim yaptıklarını söyledi.

Kangal ilçesindeki esnafların ve vatandaşların bu süreci rahat atlatması için herhangi bir zam yapmayı da düşünmediklerini aktaran Başkan Apaydın,  “Belediyemizin kiracılarının hep yanında olduk. Salgın döneminde tamamen kapalı olan esnaftan 6 ay boyunca kira almadık. Salgın sürecinde 14 esnafımız yasaklardan dolayı dükkan açamadı. Bizde 14 esnafımızdan 6 ay boyunca kira alacağımızı sildik. Kısmi çalışan berber, çay ocağı gibi işletmelerin kira ödemelerini de 6 ay öteledik” dedi.

Vatandaşlara da salgın sürecinde destek verdiklerini ifade eden Başkan Apaydın, “Salgın süresince her vatandaşımız su kullandı. Belediye olarak örneğin 40 ton su tüketen bir aboneden 20 tonluk su ücreti tahsil edildi. Geriye kalan 20 ton suyun ücretini vatandaşımıza katkıda bulunmak için almadık. İhtiyaçlı ailelere maddi manevi destek sağladık. İller Bankasından kartlı su sayaçlarının kullanılması için kredi aldık. Su sayacı alım ihalesini şeffaf bir şekilde yaptık. Şuanda Kangal’ın yarısından fazlası kartlı su sayacı kullanıyor. Önümüzdeki ay itibari ile her konutta yeni sayaçların kullanılmasını sağlayacağız. Bu sayede vahşi ve kaçak sulamanın önüne geçmiş olacağız. Lora sistemi denilen güzel bir sistemi kullanıyoruz” şeklinde konuştu.