HABER MERKEZİ

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı  Mehmet Akgül, Oda üyelerinden kantinci esnafın pandemi sürecindeki mağduriyetini görüşmek için konuyu, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e taşıdı.

Her konuda esnafın derdiyle dertlenen Mehmet Akgül , bu sıkıntılı süreçte en çok mağdur olan esnaflardan kantinci üyelerinin yanında olmak, bir nebze de olsa rahat nefes alabilmeleri adına Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette kantincilerin sıkıntılarını dile getiren Başkan Akgül, Kantinci esnafının 7 aydır okulların kapalı olması sebebiyle, kendi imkanlarıyla hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını, artık güçlerinin kalmadığını söyledi.

Kantincilerin sıkıntılarının giderilmesi noktasında destek vereceklerini ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Türkiye de 900 Belediye var ve pandemi sürecinde 1000 tl destek veren tek belediyeyiz. Esnafın, belediyemiz açısından yapılması gereken işlerinde her zaman tabi ki yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz. Sıkıntıların giderilmesi noktasında görüşmeler yapacağız” dedi.

Ziyarette konuşan kantinci esnafları ise, Mağdur olan esnafın artık son deme geldiğini ne yapacaklarını bilmediklarini ifade etti. Çalışmadıkları halde her ay ceplerinden 1500 TL çıktığını bağkur, ssk, vergi, kira gibi ödemelerini yapamadıklarını aktardılar.