MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, zor süreçte olan esnaflara yerli kaynaklardan kaynak bulunup destek olunması gerektiğini, aksi halde esnafların bu süreci atlatamayacağını söyledi.

Hiçbir esnafın sihirli bir değneğinin olmadığının altını çizen Başkan Bulut, “ Normalleşmenin ardından esnaf dükkanını açtı. Bu dükkan her gün dolacak diye bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla devlet bu tür dönemlerde esnafını kanatlarını altına almalı. Bu dönemde vergi dahi alınmamalı. Devlet tam tersine borç batağında olan esnafların yükünü daha da artırdı” dedi.

Sivas’ın gündeminin birkaç yıl boyunca gündeminin ekonomi olması gerektiğini aktaran Başkan Bulut, “Sivas kendi kendine yetemiyor. Ekonomik anlamda Sivas’ta birkaç yıl boyunca planlı adımların atılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması lazım. Bunun içinde istihdam seferberliği yapılması lazım. Bu şehir bir yönüyle tarım ve hayvancılık şehri diğer yönüyle turizm ve madencilik şehri. Sivas’ın belirli yönleri var. Sivas’ın değerlerini ciddi kamu kaynakları kullanarak geliştirebiliriz. Bunu yaparkende istihdamı göz önünde bulundurmalıyız. Sağlık alanında yatırımcılar ile görüşülerek branş hastaneleri yaptırılabilir. Sivas hastaneler şehri olabilir. Veyahut madencilik alanında yatırımlar yapılabilir. Divriği’den veya Çetinkaya’dan çıkan madenler Karabük’te işleniyor. Bu maden Sivas’ta işlenebilir. Bu maden Sivas Demir Çelik’te işlenebilir. Demirçelik Fabrikasında istihdam artırılabilir. Sivas’ın gündeminde daha önceden konuşulan 6. Bölge teşvik paketi ön planda tutulmalı. Yani bu şehrin gündemi kesinlikle ekonomi olmalı. Sivaslı insanımızın alım gücü yükseltilmeli” ifadelerini kullandı.