HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun, hep söyledikleri gibi esnafa sıcak para akışında ciddi mesafe kat ettiklerini söyledi.

Zor zamanlardan geçen esnaflara hızlı bir şekilde nakit desteği sağlamak adına gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Başkan Dursun, “Göreve gelir gelmez kredi işlemlerini hızlandırdık ve kredi kullanan esnafların bankaya gidiş-gelişlerini azaltarak 35 günlük süre içerisinde 163 esnaf ve sanatkara plasmandan 12 milyon 982 bin TL, dönüşümle birlikte toplam 23 milyon 101 bin 877 TL kredi kullandırdı” dedi.

Piyasa koşullarına ve bankalara oranla daha avantajlı olan düşük faizli sübvanse kredilerden yararlanmak için kooperatife gelen esnaf ve sanatkarların evrak işlemlerini de hızlandırdıklarını vurgulayan Başkan Dursun, “Göreve geldiğimiz günden itibaren esnaf ve sanatkarlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmeti sunmak için çeşitli yeniliklere imza attık. Hep Esnafımızın hep yanında olacağız. Bu kapsamda sistemde acil ihtiyaç kredi butonu açtırarak esnaf ve sanatkarımızın düşük miktarda plasman ihtiyaçlarına cevap vererek ikinci krediyi kullandırma imkanı sağladık. Daha önce tek kredi kullanabilen esnafımız mevcut kredisini kapatmadan ihtiyacına göre ikinci krediyi kullanabiliyor. Böylece esnaflarımızın acil ihtiyaçlarını da kooperatif olarak karşılamış oluyoruz. Kredi dosyası hazırlandıktan sonra dosyayı esnafımız bankaya götürüyordu, esnaf ve sanatkarlarımıza kolaylık sağlamak için artık dosyayı biz bankaya gönderiyoruz. Esnafımız sadece parasını almak için bankaya gidiyor. Böylece esnaf ve sanatkarlarımızın da iş ve zaman kayıpları da ortadan kalkmış oluyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren 163 esnaf ve sanatkarımıza toplam 23 milyon 101 bin 877 TL kredi kullandırarak yardımcı olduk. Yıllık yüzde 9,5 olan kooperatif faizlerimizde kredi kullanım üst limitimiz 225 bin TL olarak uygulanıyor” şeklinde konuştu.