MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Hakan Demirgil, 2021 yılı Nisan ayı içerinde yapılması beklenen başkanlık seçimi öncesi projelerini anlatmaya devam ediyor.

İl genelindeki partileri, esnafları ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek ekibi ile birlikte yürütecekleri projeleri anlatan Demirgil, “Göreve layık görülmem halinde esnafların çocuklarına yönelik fabrika kuracağız. Kuracağımız fabrikada bin kişiyi istihdam edeceğiz. Yine evi olmayan halen kirada oturan esnaflarımızı ev sahibi yapmak istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hayal edilemeyen projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Hayata geçirecekleri projelerin bir çok esnafa da katkısı olacağının altını çizen Başkan Adayı Demirgil, “Bin kişilik fabrika kuracağız ancak bununla yetinmeyeceğiz. Ahi Evran Esnaf Konutları adı altında bir projemiz var. Bu proje ile yaklaşık bin 500 konut yapmak istiyoruz. Esnaf ve sanatkârlardan herhangi bir kar marjı alınmayacak. Kısa adı SEV olan Sivas Esnaf Vakfı’nı kuracağız. Burada sıkıntıya düşen esnafımıza can suyu olacak bağışlarda bulunacağız. Yine sıkıntıda olan esnaflarımızın çocuklarına burs vereceğiz. Pandemiz sürecinde büyük sıkıntılar çeken esnaflarımıza omuz vereceğiz. Kooperatifi sadece kredi veren bir kurum olmaktan çıkarıp, şehri ve esnafı geliştireceğiz. Kooperatif olarak yasal çerçevelerde tüm esnaflarımızın krediye ulaşılabilirliğini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

DEMİRGİL, ANILARINI DEĞİL PROJELERİNİ ANLATTI

Seçim öncesi ziyaretlerini sürdüren Başkan Adayı Demirgil, Yeniden Refah Partisini, Deva Partisini ve Ata Sanayi esnaf ve sanatkârlarını ziyaret etti.

Sivas’a ve esnaflara can suyu olacak projelerini anlatan Başkan Adayı Demirgil, esnafın başkanının esnaf olması gerektiğini, göreve seçilmesi durumunda tüm esnaf ve sanatkâra eşit yakınlıkta davranacaklarını söyledi.

2015 yılında Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkârları Esnaf Odası olarak kurdukları kooperatif aracılığı ile 3,5 yılda 152 esnafı dükkan sahibi yaptıklarını hatırlatan Başkan Adayı Demirgil, “Dükkan sahibi yaptığımız esnaf kardeşlerimiz bizlere dua ediyorlar. Esnaf arkadaşlarımız o işyerlerinde çalışarak alın teriyle helal para kazanıyorlar. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacak inşallah” dedi.

Esnafın finansal gücü olacaklarını yenileyen Demirgil, “Esnaf kefalet kredi kooperatifi seçimlerinde güçlü bir ekiple girmeye hazırlanıyor. Ekip arkadaşlarımızla beraber aday olduk. Projelerimiz ortak aklın ürünü olacak. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla esnaf kefaleti, gerçek gücüne kavuşturacağız” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.