MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Korona Virüsü nedeniyle  İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda umuma açık yerlerin ve eğlence yerlerinin faaliyetlerine geçici olarak son verdiğini ancak esnafların bu durumdan oldukça fazla olumsuz etkileneceğini söyledi.

Yaşanan gelişmelerden geçici de olsa işyerlerini kapatan esnafların mağdur olduğunu aktaran Başkan Köksal, “Corona virüs nedeniyle okullarımız tatil edildi. Tiyatro, sinema, konser salonu, kafe, gazino, kır kahvesi, nargile ve internet salonu, kafe ve her türlü oyun salonu, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, spor ve masaj salonu, spor merkezleri faaliyetlerini durdurmuştur. Virüs tehlikesi nedeniyle tedbirlerin alınması çok önemlidir. Alınan önlem ve tedbirleri  Esnaf teşkilatı olarak destekliyoruz. Genelge doğrultusunda işyerlerimiz kapanmış ancak, esnaflarımız ve çalışanlarımız mağdur olmuştur” dedi.

Esnafların mağduriyetinin giderilmesi noktasında girişimlerde bulunulduğunu aktaran Köksal, “Esnaflarımız kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Esnaf ve sanatkarlarımızın vergi , sigorta, prim borçları , Belediyelere ve diğer yerlere olan borçlar ertelenmelidir. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine olan taksitler ileri tarihe alınmalıdır. Dükkanları kapanan işyerleri sahiplerine işsizlik fonundan destek olunmalıdır. Esnafımızın elektrik, su doğalgaz, telefon faturaları ödemeleri ileri bir tarihe alınmalıdır. Esnafımıza kira yardımı yapılmalı, kurumlarda kiracı olan esnaflarımızın kira ödemeri ertelenmeli ,faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.