HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların zor bir dönem yaşadığını ifade ederek, kademeli normalleşme sürecinde esnafın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıldır esnaf ve sanatkarların kredi çekerek ayakta kalmaya çalıştığını hatırlatan Köksal, “Mart ayı itibariyle kademeli olarak normalleşme sürecibaşlayacak. Ancak, pandemiden dolayı esnafımız çok mağdur oldu ve kazancı düştü. Dükkanının aylarca kapalı olması esnafımızı perişan etti” dedi.

Dükkanları tamamen kapalı olan, kahvehane, okul kantinleri, okul servisleri, kırtasiyeciler ve eğlence yerlerinde faaliyet gösteren esnaflarların çok mağdur olduğunun altını çizen Başkan Köksal, “Esnafımızın eski günlerine kavuşması için mutlaka sermaye gerekmektedir. Esnafımızın ayakta kalabilmesi , dükkanlarına sermaye yapabilmeleri için faizsiz ve 6 ay geri ödemesiz ayağa kalkış kredisi sağlanmalıdır. Bu kredi ile normalleşme sürecinde esnafımız ayağa kalkacaktır. Verilecek olan kredi de 6 ay geri ödemesiz ve sıfır faizli olmalı. Esnafların ayakta kalması için destek şart. Yine esnaflarımızdan Mart ayından itibaren elektrik, su, doğalgaz internet faturaları ve vergileri alınmamalı. Ayrıca var olan tüm kredi borçlarının da faizsiz olarak 2022 yılına ötelenmesi gerekli” ifadelerini kullandı.