SEYİT ÖMER YILDIZ

Tüm Dünya’da ciddi vaka sayısı ile artış gösteren korona virüs salgınında Türkiye olarak büyük önlemlerle vaka sayısı her geçen gün düşmeye başlarken Sivas’ta Atatürk caddesi esnafları tedbir amaçlı caddenin araç ve yaya trafiğine kapatılmasından dolayı rahatsız olduklarını ve caddenin kapatılmasıyla vatandaşların daha dar sokaklarda yoğunluk oluşturduğuna dikkat çekti.

Konuyla ilgi olarak açıklamalarda bulunan Atatürk caddesi esnaflarından Ömer Faruk Çınargil; “Bu kişisel olarak bir rahatsızlık değil, cadde esnafının neredeyse tamamının rahatsızlık duyduğu bir durumdur. Çünkü cadde esnafı geçtiğimiz 5 gün içerisinde 120 imzalı bir dilekçeyi Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesine ilettiler. Bu rahatsızlık aslında devletin çağrılarıyla iki üç tane kurumun önünde oluşturulan kalabalıkların faturasının küçük esnafa çıkarılmasından duyulan bir rahatsızlık. Ptt, Halk Bankası ve iki tane özel bankaya sosyal yardımlarla ilgili davet edilen halk yoğunluk oluşturuyor, bunun faturası da Atatürk caddesi esnafına çıkarılıyor. Bu caddede ki esnaflar şehrin en yüksek kiralarını ödeyen esnaflardır. Bizlerin maddi manevi sorunlarının göz ardı edilmesi ne kadar doğru bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK CADDESİ KAPANIYOR AYNI YOĞUNLUK DAR SOKAKLARDA DEVAM EDİYOR

Atatürk caddesi kapatıldığı zaman Sirer Caddesi ve Hikmet Işık Caddesinde aşırı bir yoğunluk oluştuğunu aktaran Çınargil; “ Madem sağlık gerekçesi ile bu cadde kapatılıyor, diğer caddelerde ki yoğunluk bu gerekçeden neden muaf tutuluyor? Taşhan’ın bulunduğu dörtyol, sebze meyve hali civarında korkunç bir kalabalık oluşuyor insanlar adeta üst üste dolaşıyorlar. Şimdi ilgili kurumlar bu tedbirleri orada da almazken sadece Atatürk caddesinde alınan bu tedbirler diğer caddelerde bir yoğunluğa neden olduğu için bir sağlık tedbiri olmaktan çıkaran bir keyfiyet içeriyor” dedi.

BU DURUM HİÇ KİMSENİN KİŞİSEL MESELESİ DEĞİLDİR

Son olarak Atatürk caddesinde yaşanan bu sıkıntının kimsenin kişisel bir meselesi olmadığını dile getiren Ömer Faruk Çınargil; “ Bu durumu burda bir kaç esnafın kişisel meselesi gibi algılamak,yansıtmak, aynı zamanda sağlık gerekçesi ile duyarsız olduklarına yönelik suçlamak haksızlıktır,insafsızlıktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.