Mehmet TIRPAN

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının lokanta işlettiğini, halı ve araç yıkama işleri ile uğraştığını Sivas’taki esnafın mağdur olduğunu söyledi.

Sivas’ta esnaflık yapan kişilerin kira ve vergi ödediğini ifade eden Köksal: “Kamu kurum ve kuruluşların yaptıkları halı yıkama veya oto bakım servislerine yönelik esnafları korumak adına mücadele ediyorum. Esnaf devletle rekabet yapamaz” dedi.

Ankara’da her ay yapılan toplantılarında bu konuyu gündeme getirdiğini vurgulayan Köksal: “Belediyelerin lokanta ve kahvehane işlettiğini ceza evlerinde halı ve araç yıkama işlerinin yapıldığını dile getirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal konuyu Başbakan Binali Yıldırım’a aktardı. Daha sonra Başbakan Binali Yıldırım Devletin ticaret yapamayacağını ifade etti. Devlet kendi işini esnafta kendi işini yapacak dedi. Daha sonra okulların spor salonlarının düğün salonu olarak kiraya verilmemesi konusunda Sivas Valiliğine yazı geldi. Gelen yazı doğrultusunda artık okulların spor salonları kiraya verilemeyecek. Ama Kamu kurum ve kuruluşları halen sürdürdükleri faaliyetlerini devam ettiriyor. Bu durum gerçekten esnafları sıkıntıya sokuyor. Esnaf vergi ve kira ödüyor. Devletle rekabet yapmak mümkün değil. Kamu kurumları bu işlerden vaz geçsin. Devlet ticaretten vazgeçsin” ifadelerini kullandı.