MELTEM DUMAN

Otobüs firmaları halen salgının etkisini atlatamadı. Vatandaşların artık eskisi gibi otobüslere ilgi göstermediğini belirten şoförler yolcu sayısının artmasını temenni ediyor. Bu yasaklarda oldukça tedirgin olduklarını sonuçta ekmek kapılarının şoförlük olduğunu belirten Mustafa Mazman, yasakların kalkmasıyla birlikte fazla bir şeyin değişmediğini, vatandaşların ise bireysel araçlarla yolculuk yaptığını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Mazman, “Yasaklar milletimize araç kullanmayı öğretti. Tabi bu süreçte gariban kesim yine mağdur oldu. İnsanlar koronadan korktukları için otobüslere binmek istemiyor yada yanındaki koltuğun boş kalmasını yanına başka yolcunun gelmesini istemiyor. Pandemi öncesi işlerimiz çok iyi idi. Şuan işlerimiz açılmasına rağmen eskisi kadar rağbet yok” dedi.

Yolculara sık sık maske, mesafe ve hijyen kuralları noktasında sık sık uyarılarda bulunduklarını da vurgulayan Mazman, “Yolcu bileti satışında müşterilerimizin HES kodları da kontrol ediliyor. Bulaş riskinin artmaması için sürekli dezenfekte ve araçlarla ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Ancak yolcularımız eskisi kadar kurallara dikkat etmiyor.  Biz sürekli uyarılar yapıyoruz ancak bazı yolcularımız ısrarla kurallara uymak istemiyor. Bu sebepten dolayı vakaların artması kaçınılmaz oluyor” ifadelerini kullandı.

Son olarak kendi araçları ile şehirlerarası yolculuk eden sürücülere de seslenen Mazman, “Lütfen trafik kurallarına uyalım. Uzun yol tecrübeniz yoksa gece yola çıkmayalım. Kurallara uymayan bir çok sürücülerin kazalara neden olduğunu ne yazık ki görüyoruz. Can ve mal kaybının yaşanmaması için zorunlu haller dışında toplu taşıma araçlarını kullanalım” şeklinde konuştu.