Sivas Mimarlar Odası, TOKİ’ye devredilecek ve arsasına konut yapılması planlanan 4 Eylül stadyumunun meydan yapılması önerisinde bulundu. Oda Başkanı ve üyeleri konu ilgili yaptıkları çalışmaları ve değerlendirmeleri açıklayarak, konut yapımının olumsuzluklarını dile getirdiler. Kentin geniş alanlara muhtaç olduğunu ifade eden Mimarlar Odası, buraya yaklaşım bin civarında konut yapılabileceğini, bunun da genişlemeye ihtiyacı olan şehrin daha da daralmasına neden olacağını ifade ettiler. Büyük şehirler başta olmak üzere bir çok şehirde aynı uygulamanın meydan olarak yapıldığını belirten oda Başkanı Serdar İnce, ‘’ 2017 yılında tamamlanacak Sivas Arena stadı spor kompleksinden sonra eski stadın arsasına çok sayıda konut ve ticaret merkezi yapılması düşünülmektedir. Ancak bu yerleşke, yapılacak konut sayısına endeksli kişi sayısına tahsis edilecek. Özel mülkiyet alanından öte şehirde geçmişte yaşayan, bu şehirden göçen ve halen bu şehirde yaşayan milyonlarca Sivaslı’nın sosyal yaşam alanıdır’’ dedi.

İnce açıklamasının devamında, ‘’Türkiye’de büyük şehirler başta olmak üzere birçok ilde eski stat yerleşkelerini meydan olarak şehre kazandırmışlar. Biz de bu manada Mimarlar odası olarak ilk adımı attık. Bundan sonra gerek başkanlar kurulu, gerek kent konseyi gerekse mimarlar fakültemizin desteği ile bu alanın meydan olması için elimizden geleni yapacağız. Sivaslı hemşerilerimiz de bu konuda bize destek verirlerse seviniriz.

Sivas, gerek darbe gecesi gerekse darbeden sonraki süreçte tutulan nöbetlerde farkını ortaya koydu. Uluslararası basına çıkacak şekilde meydanları doldurdu. Biz bu bağlamda istiyoruz ki Sivas’ın darbe girişimine koyduğu tepkiyi pekiştirecek, şehre bir anı katacak faaliyetimiz olsun. O nedenle eski stat yerleşkesine meydan yapılsın ve Milli İrade ve Demokrasi Meydanı olarak Sivas’a kazandırılsın istiyoruz.

Şehrimizin büyükleri, başta sayın bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere tüm vekillerimizi, bürokratlarımızı, sayın valimizi, belediye başkanımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi parti temsilcilerimizi stat yerleşkemize sahip çıkmaya çağırıyoruz’’ dedi.