Hüsne AKKAYA

 

Sivas için büyük önem arz eden ve önemli bir konu haline gelen eski stadyum yerleşkesi konusu, nihayet  çözüme kavuştu.

Yeni stadyumun yapılması karşılığında  eski stadyum yerleşkesi TOKİ'YE devredilmiş ancak daha sonra bu alanın yeşil alan olması için çalışma başlatılmıştı.

Eski stadyum yerleşkesinin tekrardan Sivas'a kazandırılması için ise Bakan İsmet Yılmaz devreye  girmiş ve eski stadyum yerleşkesi alanı büyüklüğünde şehirde başka bir yerin TOKİ'YE tahsisi edilmesi hususunda karara varılmıştı. Bu kararı ise Başbakan Binali Yıldırım Sivaslılara duyurmuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sivas Valisi Davut Gül “Eski stadyumun yıkım ihalesi gerçekleştirildi” dedi. Vali Gül, “Bu şu anlama geliyor. İnşallah gelecek hafta stadyumu yıkmaya başlayacağız. Sayın başbakanımızın geldiğinde söz verdiği takas süreci belli bir noktaya geldi. inşallah yıkımı bitirdiğimizde de sizlerle beraber oraya yapılacak olan proje konusunda çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

ORDUEVİNDE SONA YAKLAŞILDI

Gelecek koordinasyon toplantısına kadar orduevinin yeni yerine taşınacağının müjdesini de veren Vali Gül, “Yine muhtemelen gelecek koordinasyon toplantısına kadar orduevi yeni yerine taşınmış olacak.  Bununla beraber ordu evinde de yıkım süreci başlamış olacak. Şehir meydanının ve şehirdeki nitelikli tarihi binaların ışıklandırılması ile ilgili il özel idaremiz ihalesini bitirdi. Proje bittikten sonra bunun uygulamasını hangi kuruma ait ise uygulama ihalesini yapıp gelecek sene bu zamana şehirdeki bütün nitelikli binalar ışıklandırılmış olacak”dedi.

 

“SELÇUKLU ORTAOKULUNU DA YIKILACAK”

Ayrıca Selçuk Ortaokulunun da gelecek koordinasyona kadar yıkmış olacağını belirten Vali Gül şöyle konuştu:  “En sonda biliyorsunuz Sivas’taki küçük sanayiler şehir içerisinde kaldı. Bununla ilgili de bilim teknoloji bakanımız 9 ilde şehir içerisindeki sanayilerin şehir dışına çıkartılması ve orada modern sanayi sitelerinin yapılması istedi ve başlattılar. Bu şu  anlama geliyor. Sivas’ı ilgilendiren kısmı 3 bin 500 metre kareye kadar esnafların ihtiyacı olan büyüklükte dükkanlar yapılacak. 15 yıl vadeli kredi tahsil edilecek. Ve muhtemelen sıfıra yakın bir kredi tanımlanacak. Bu sene yetişir ise yılın sonuna kadar başlanması isteniyor. Kamulaştırma dahil, taşınma bedeli dahil, bina dahil, alt yapı dahil hepsinin kredilendirildiği 15 yıl vadesi olan bir imkan kazanmış olacak. Burada belediyemizin zaten başlattığı bir çalışma var idi. Merkez hükümetin başlattığı çalışmada belediyemizin önünü açmış oldu” dedi.