SEYİT ÖMER YILDIZ

Eski sanayi sitesinde köyden bir su pompası ile geldiği düşünülen yılanlar esnaflarda korku ve tedirginliğe neden oldu. Yaklaşık 2 buçuk metrelik yılanlardan biri öldürülürken diğeri ise molozların arasında kayboldu. Esnaflar şimi tedirgin bir şekilde yılan nerde karşımıza çıkacak diye endişe ile beklemeye başladı.

Eski sanayi esnaflarından Zafer Doğruyol; “ Şimdi burada arkdaşlarımızdan bir tanesi burada su motoru tamircisi, bir köyden su motoru buraya tamir için geliyor. Ancak köyden buraya gelene kadar kimse motorun içerisinde yılanlar olduğunu farketmemiş daha sonra burada su motorunu sökerken dükkanın içerisne kaçtı. Daha sonra itfaiyeyi çağırdık ama bulamadılar, bir an da gözden kayboldular. Biraz zaman geçtikten sonra yine aynı bölgede ortaya çıktılar ama bizim gördüğümüz yavrusuydu galiba onu arkadaşlar öldürdüler” dedi.

Doğruyol; “ Malum havalar sıcak, burada çeşme ve lavoboların bulunduğu yerde geçen gün karşımıza çıktı boyu yaklaşık 2 buçuk metreydi. Arkdaşım ellerini yıkamaya gelmiş, bakmışki yılan lavobonun altında kıvrılmış yatıyor. Muhtemelen o da su içmek için gelmiş olabilir. O korkuyla arkadaşım uzaklaştı sonra da fotoğrafını falan çektik. Hatta bu su motorlarını tamir eden arkdaşımız geldi yakalamaya çalıştı o sırada yılan parmağını ısırdı, bir süre panik yaşadık arkdaşımız yılanın ısırdığı yeri hemen kesip kanını akıttı. Çok şükür birşey olmadı durumu iyi. Ama şimdi yılan nerde bilmiyoruz, burada molozların çöplerin arasında mı ? yoksa herhangi birimizin dükkanın bir köşesinde mi saklanıyor bilmiyoruz. Umuyoruz ki hiç birimize zarar vermeden açık alanda bir yerde karşımıza çıkarda bizde ya kendimiz yakalarız ya da itfaiyeyi tekrar çağırarak yakalatırız” ifadelerini kullandı.

Şuanda sanayi esnafı olarak tedirginiz adım attığımız her yerde daha temkinliyiz diyen Zafer Doğruyol; “ Yılan bu nerde ne zaman çıkacağı belli değil. Sessiz bir hayvan nerden geleceğini bile anlayamayız. O yüzden hepimiz tedirgin bir şekilde yılanın çıkmasını bekliyoruz. Diğer taraftan da başka yavrusu yoktur diye umut ediyoruz. Çünkü buraya ilk geldiğinde su motorunun içinden ikisi birden çıktı, bizim görmedğimiz anda başka yılanlarda çıktıysa bu sıkıntı gerçekten. O da ortaya çıkarsa sanayi esnafı oalrak hepimiz rahat bir nefes alacağız. Hava da sıcak ve sıcak hava yılanları daha da kızdırıyor. Şimdilik beklemedeyiz. Biz burda yılan olduğunu olduğunu biliyoruz ama akşama kadar onlarca insan onlarca vatandaş buraya işlerini halletmek için geliyor. Onların bu durumdan haberleri yok ve dolayısı ile onlar nereye bastıklarını bilmiyorlar. İnşallah kimseye bir zarar vermeden yılanı yakalarız. Açıkçası öldürmek istemiyoruz, günah o da bir can o yüzden canlı bir şekilde yakalayıp doğaya bırakmak istiyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.