MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili eski sanayinin apartopar yıkıldığını, işyeri sahiplerinin bölgeden çıkarıldığını, bir çok esnafın sıkıntı çektiğini ancak gelinen süreçte bölgedeki sorunların devam ettiğini, atıl vaziyette bulunan alanla ilgili anlaşmazlıkların devam ettiğini söyledi.

Bölge ile ilgili farklı projelerin gündeme getirildiğini ancak herhangi bir çalışmanın yapılamadığını aktaran Milletvekili Karasu, “Eski sanayinin ne olacağı veya ne tür bir proje yapılacağı ne yazık ki muamma. Orası atıl bir şekilde duruyor. Sonra döndük 4 Eylül Sanayine imar verildi dükkanlar yapıldı. Sonra Seyfebeli Projesi ortaya çıktı. Plansız programsız yapılan işler daha sonra sorunlar ortaya çıkarmaya başladı” dedi.

TOKİ’nin bir çok bölgede sanayi siteleri yaptığını hatırlatan Karasu, “Kentsel dönüşüm yapılacağı belirtilen eski Sanayi Sitesinde içler acısı bir tablo yaşanıyor. Yaklaşık 9 yıl önce yıkılan alanda henüz bir çivi dahi çakılmadı. Buradaki projeye ne zaman başlanılacak ve ne zaman bitirilecek. Eski Sanayi Sitesi Sivas’ın kanayan yarası haline geldi. Hata eski sanayiyi kışın ortasında hemen yıkmakla başladı. Eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp döneminde bölgede faaliyet gösteren iş yeri sahipleri çıkarıldı. Bir çok esnaf mağdur oldu. O bölgede kentsel dönüşüm yapılacaktı ve farklı projeler gündeme geldi. Ancak bölgede hiç bir proje hayata geçirilemedi. Bölgede ne yapılacağı da mechul. Eski Sanayi atıl bir şekilde bekliyor. AK Parti eski Belediye Başkanı Sami Aydın döneminde de çeşitli çalışmalar yapıldı yine sonuç alınamadı. Bu işde plansızlık, programsızlık ve düzensizlik var. Bekleyip göreceğiz bu sorun nasıl ortadan kaldırılacak.” ifadelerini kullandı.

2017 YILINDA RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMİŞTİ VE BELEDİYEYE YETKİ VERİLMİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 29.09.2016 tarihinde müracaat edilerek bu alanın riskli alan olarak ilan edilmesi istenmişti. 01.06.2017 tarihli resmi gazetede yayınlanan, 01.05.2017 tarih 2017/10215 sayılı bakanlar kurulu kararı ile 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun gereğince riskli alan ilan edilmişti. Sivas Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğünden riskli alan uygulama yetkisini 08.06.2017 tarih 5526 sayılı yazısı ile istemiş ve 12.07.2017 tarih 9044 sayılı Bakanlık Makam Olur ‘u ile riskli alan uygulanma yetkisi Sivas Belediyesine verilmişti.