Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız, yıkılan eski Numune Hastanesi’nin yerine düşündüğü projeyi açıkladı. Akyıldız, “Eski numune hastanesinin yerine bir kent müzesi düşünüyorum, etrafını da bir yeşil alan şeklinde” dedi.

SÜMEYRA DENİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız yıkılan eski Numune Hastanesi yerine düşündüğü projeyi anlattı. Akyıldız, “Eski Numune hastanesinin yeri biliyorsunuz ben o zaman yıkılmaması için çok mücadele ettim. Mimarlar odası Ankara şubesi dava açtı davayı kazandık kazanmamıza rağmen orası yıkıldı.  Orayı yine hep beraber oturup karar vereceğiz benim kafamda yine bir proje var orası ile ilgili belki ama yine de oturacağız hep birlikte şehrin STK’ları meslek odaları vatandaşlar orası ile ilgili fikirim var diyen herkes gelecek. Orası ile ilgili bir tüyo vereyim; kent kültürünü uzun yıllardan beridir unuttuk biz Sivas olarak çok zengin bir geçmişimiz var hala vakıflarda çürüyen paha biçilemeyen halılarımız var 100’ün üzerinde belki kıymet biçilemez halılarımız duruyor orada rulo halinde. Eski numune hastanesinin yerine bir kent müzesi düşünüyorum etrafını da bir yeşil alan şeklinde” dedi.

“BİR PROJE GELİŞTİRDİK”

Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta kaldığı 108 günün de dâhil olduğu bir proje geliştirdiklerini kaydeden Akyıldız, “Bizim yine geliştirdiğimiz bir proje var çok değerli hocamız Tarih Bölümünden bazı hocalarımız ile Atatürk’le ilgili özellikle o Sivas’ta kaldığı 108 gün ile ilgili çok güzel bir proje geliştirdik. Ne yaptık kafamızda ki proje şuydu ordu evinin oradaki Atatürk anıtının olduğu bölgeye o ordu evi de yıkılacak zaten orayı kent meydanına dâhil ettiğimizde çok büyük, güzel bir boşluk olacak. Helikopterle bakıldığında Ayyıldız, Hilal ve Yıldız o hilalin çevresinde de Atatürk’ün Sivas’ta 108 gününü gün gün neler yaptığını anlatan ve bastığında da dinleyeceğin şekilde anlatan harika bir Açıkhava müzesi gibi ve yukardan bakıldığında da Türk bayrağı şeklinde bir görüntü olacak” ifadelerine yer verdi.