Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisinde İmranlı İlçesi Uzuntemur Köyünde yaşanan su sorunu ele alındı.

Geçtiğimiz günlerde meclisin gündemine gelen ve Hukuk Komisyonuna araştırılmak üzere sevk edilen su sorunu ile ilgili araştırma yapan komisyon meclis üyelerine bilgi verdi.

Komisyon Başkanı Fehmi Çevik, il genel meclisi üyeleri ite birlikte İmranlı İlçesine 15 km uzaklıkta olan Uzuntemur Köyüne gittiklerini ve konu ile ilgili kişilerle görüşerek bilgi aldıklarını söyledi.

Eski köy muhtarının uygunsuz bir şekilde su deposundan su aldığını tespit ettiklerini aktaran Çevik: “İmranlı özel İdare Müdürü ile konu hakkında görüşmemizde, eski muhtarın kendi zamanında bahçe ve hayvanlarının sulanması için su deposundan uygunsuz bir şekilde su aldığı, şimdi de bu durumu devam ettirmek istediği belirtilmiştir” dedi.

Şimdi ki muhtarın da duruma müdahale ettiğini belirten Çevik; “Eski muhtarın uygunsuz bir şekilde evinin bahçesine hayvanlarını sulamak için aldığı su yeni muhtar tarafından İlçe özel İdaresi kanalıyla iptal ettirilmiş. Uzuntemur Köyü 30 hane olup, şuan kış mevsimi olmasından dolayı köyde hayvancılık yapan 3 hane yaşamaktadır. Diğer vatandaşlar ise bazen gelip gitmektedir. Yazın ise 30 hane de köyde yaşamaktadır. Ayrıca bu köyün içme ve kullanma suyu ihtiyacı yoktur. Su, depoların tahliyesinden akmaktadır” ifadelerini kullandı.