MELTEM DUMAN

Türkiye’de etkili olan Corana virüsten en çok etkilenen sektörler arasında yer alan kafeler tekrar eski günlerine kavuşmak istiyor. Sivas’ın en işlek merkezinde faaliyet gösteren kafeler yasakların kalkmasıyla birlikte canlanmayı bekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda adeta gece gündüz gençlerin en çok tercih ettiği sokaklar arasında yer alan kafeler sokağında şimdilerde ise adeta in cin top oynuyor.  Eski canlılığını kaybeden kafeler sokağında bulunan bazı işyerlerinin camlarında satılık, bazılarında ise kiralık yazıların yazması kafe işletmeciliğinde gelinen son durumu gözler önüne seriyor. 

Sadece bir kaç kafenin işlediği kafeler sokağında, 1 Temmuz itibari kalkan yasakların ardından, kafe işletmecileri müşteri çekmek için işyerlerinde ufak tefek değişiklikler yaparak, zor günleri atlatmak istiyor.

Kafeler sokağında faaliyet gösteren kafe işletmecileri, işlerinin pandemiden sonra tamamen durduğunu belirtiyor.

Artık her şeyin eskisi gibi olmadığını aktaran Kafe işletmecileri, işlerin hem öğrencilerin olmadığından hem de üniversiteye açılan Kafelerin kendilerine zarar verdiğini iddia ediyor. Önceki yıllarda adeta üniversite öğrencileri ile Kafelerinin dolup taştığını aktaran bazı kafe sahipleri, tekrar o günlerin gelmesini özlemle bekliyorlar.