Mehmet TIRPAN

 

Kızılcakışla’nın nüfus oran tespitinin ardından Beldeden  köye dönüşmesi ile  belediyelikten çıkarken eski belediye binası muhtarlığa tahsis edildi. İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu binanın durumunu yerinde inceledi.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı rapor hakkında yerel parlamento üyelerine bilgi veren İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Çetin, Kızılcakışla köyündeki eski belediye hizmet binasının muhtarlığa tahsis edildiğini binanın durumunu inceleyerek yapılması gereken çalışmaların belirlendiğini söyledi.

 

Komisyonlarına havale edilen Şarkışla İlçesine bağlı Kızılcakışla Köyündeki eski belediye hizmet binasının tadilatı hakkındaki önergeyi bölgeye giderek yerinde incelediklerini kaydeden Çetin, “Kızılcakışla Köyümüzün belediyelik olduğu dönemde yapılan belediye hizmet binası şuanda muhtarlığa tahsis edilmiştir. Bina 3 katlı olup bin m2 kapalı alana sahiptir. Muhtarlık tarafından şuanda binanın sadece bir odası kullanılmaktadır.

Eski Belediye binasının giriş katındaki odalarda kalorifer kazanı ve telefon santrali bulunmaktadır. Kızılcakışla Köyü muhtarlığınca hizmet binasının nüfusu fazla olan köyün toplantı salonu, düğün salonu, taziye yeri gibi faaliyetlerde kullanılması için atıl durumda olan ikinci katın ara bölmelerinin alınmasını talep edilmiştir. Sonuç olarak, teknik elemanlarca bir inceleme yapılarak değerlendirilmesi için raporumuzun İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü ne gönderilmesi komisyonlarımızca uygun olacağı kararlaştırılmıştır.” açıklamasını yaptı.

Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından yapılacak tesbitin ardından muhtarlığa tahsis edilen binada tadilat çalışmaları yapılarak bina tüm katları ile birlikte faaliyete geçirilecek.