Mehmet TIRPAN

Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim gören bazı öğrenciler yaptıkları alçı eskitme modelleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yaptıkları alçı eskitme modellerini zaman zaman sergileyen öğrenciler boş vakitlerini değerlendiriyor.

Yaptıkları alçı eskitme motifleri hakkına bilgi veren Mehmet Berk, Alçı eskitme sanatı ile ilk olarak okullarında tanıştıklarını söyledi. İlk başta bu sanatı gerçekleştiremeyeceğini düşündüğünü belirten Berk, “Okulumuzdaki öğretmenlerimizden destek alarak alçı eskitme sanatını öğrendim. Zaman geçtikten sonra bu sanatı sevmeye başladım. Değişik motifler yaparak çevremdeki insanlara hediye ediyorum” dedi.

Alçı eskitme sanatı hakkında bilgilerde veren Berk: “Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenim görüyorum. Yaklaşık 1 yıldır alçı eskitme sanatı yapıyorum. Okulumuzun atölyesinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Hammadde olarak alçı kullanıyoruz. Daha sonra alçının üzerine yapmak istediğimiz motifin şablonunu çiziyoruz. Alçının üzerindeki şablonu oyarak eserimizi tamamlamış oluyoruz. Oyma işleminin ardından zımpara yaparak astar boyası ile boyuyoruz. Ortaya çok güzel bir çalışma çıkıyor. Şimdiye kadar bir çok motifi ele aldım ama genellikle Selçuklu motifleri daha çok beğeniliyor. Çalışmalarımı sürmeyi planlıyorum” ifadelerini kullandı.