MELDA GENEŞ

Kurban Bayramı öncesi her kadının vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan eşarpların satışında da ciddi artış yaşandığı gözlemlendi. Yaşanan hareketlilikten esnaflar oldukça memnun. Her mevsimin ve her sezonun modası olan fular, şal ve eşarplar kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından arasında ilk sırada yerini alıyor. Kurban bayramına sayılı günler kala Sivaslı bayanlar, bayramda daha şık ve güzel görünmek için Eşarpçılara akın etti.

İlgiden son derece memnun olduklarını belirten Sivaslı esnaflardan Dilek Köse, 1 Temmuzdan itibaren işlerinin açıldığını, hareketliliğin yıl sonuna kadar devam etmesini beklediklerini söyledi.

Pandeminin kendilerini çok kötü etkilediğini ifade eden Köse, Kurban bayramı nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların bir nebze olsun atlatmak istediklerini ifade etti.

Bayram coşkusunun işlerini olumlu derecede etkilediğinin altını çizen Dilek Köse, “Şuan işlerimiz çok güzel. 1 Temmuz’dan itibaren düğün sezonu da açıldı. Ayrıca gurbetçilerimizin de memleketlerine gelmesiyle birlikte, hareketlilik yaşıyoruz. Yeni model ve renklerde bir çok ürünü Sivaslı bayanlarımıza getirdik. İnşallah yeni dönemin moda renkleri ile bayanlarımız bu sezon çok şık olacaklardır. Bayramın coşkusu çok şükür şimdiden işyerlerimize yansıdı. Bundan dolayı da çok memnunuz ama, bu ne kadar sürecek onu kestiremiyorum. Endişelerimiz var. İnşallah pandemi de yaşadığımız o kötü günlerin gelmesini tekrar istemiyoruz. Bir çok sektöre gelen zamlar bizi de etkiledi. Bizlerde zamlardan muzdaribiz. Zaten müşterilerimizde zamlardan şikayetçi. Aldığımız ürünü eski fiyattan versek zarar ediyoruz. Gelen zamlar ile versek alan yok. Artık yetkililerimizin buna bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Zam istemiyoruz” şeklinde konuştu.