Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası yaptığı açıklamada, deprem gibi tüm halkı etkileyen olayların siyaset malzemesi yapılmasına karşı çıktı. Erdoğan, fırsatçılara sorumluluk duygusu ile hareket etme çağrısında bulunarak, "Artık laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanı" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, İstanbul'daki afet sonrası devletin seferberlik anlayışıyla çalıştığını vurguladı. Erdoğan, dün AFAD’da düzenledikleri toplantı ile en güncel bilgileri aldıklarını ve gerekli talimatları verdiklerini belirtti. "Can kaybımızın olmaması en büyük teselli kaynağımız" diyen Cumhurbaşkanı, önümüzdeki kabine toplantısında depremle ilgili detaylı bir değerlendirme yapılacağını ifade etti.
Erdoğan, deprem gibi tüm ülkeyi etkileyen konuların siyasi tartışmalara dönüştürülmesini eleştirdi. "Bu günler siyaset yapma değil, birlikte olma, dayanışma zamanıdır" diyen Erdoğan, "Selden kütük kapma yarışında olan fırsatçılar sorumluluk duygusu ile hareket etmeye davet ediyorum" açıklamasında bulundu. Ayrıca, kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, "Artık laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanı" dedi.
Erdoğan, deprem riskine karşı yapı stoklarının yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Elele verip birlikte çalıştığımızda kısa sürede çok büyük mesafe alabiliriz" ifadelerini kullandı. Deprem sonrası herkesin aynı hedef doğrultusunda çalışması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı, her işe karşı çıkan marjinallere kulak asmadan kentsel dönüşüm projelerinin hızla tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.