Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,3208 %0.05
43,7434 %0.84
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Erdoğan: "Taş Üstüne Taş Koyma Zamanı"

Erdoğan: "Taş Üstüne Taş Koyma Zamanı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki 6.2’lik deprem sonrası, depremi siyaset malzemesi yapmaya çalışanları eleştirerek, birlikte olma ve dayanışma çağrısında bulundu.

Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası yaptığı açıklamada, deprem gibi tüm halkı etkileyen olayların siyaset malzemesi yapılmasına karşı çıktı. Erdoğan, fırsatçılara sorumluluk duygusu ile hareket etme çağrısında bulunarak, "Artık laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, İstanbul'daki afet sonrası devletin seferberlik anlayışıyla çalıştığını vurguladı. Erdoğan, dün AFAD’da düzenledikleri toplantı ile en güncel bilgileri aldıklarını ve gerekli talimatları verdiklerini belirtti. "Can kaybımızın olmaması en büyük teselli kaynağımız" diyen Cumhurbaşkanı, önümüzdeki kabine toplantısında depremle ilgili detaylı bir değerlendirme yapılacağını ifade etti.

Erdoğan, deprem gibi tüm ülkeyi etkileyen konuların siyasi tartışmalara dönüştürülmesini eleştirdi. "Bu günler siyaset yapma değil, birlikte olma, dayanışma zamanıdır" diyen Erdoğan, "Selden kütük kapma yarışında olan fırsatçılar sorumluluk duygusu ile hareket etmeye davet ediyorum" açıklamasında bulundu. Ayrıca, kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, "Artık laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanı" dedi.

Erdoğan, deprem riskine karşı yapı stoklarının yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Elele verip birlikte çalıştığımızda kısa sürede çok büyük mesafe alabiliriz" ifadelerini kullandı. Deprem sonrası herkesin aynı hedef doğrultusunda çalışması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı, her işe karşı çıkan marjinallere kulak asmadan kentsel dönüşüm projelerinin hızla tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

cumhurbaskani-erdogan-artik-laf-ustune-laf-degil-tas-ustune-tas-koyma-zamanidir

cumhurbaskani-erdogan-artik-laf-ustune-laf-degil-tas-ustune-tas-koyma-zamanidir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *