MELTEM DUMAN

Sarı çizgileri takip ederek yürüyen görme engelli vatandaşlar zorluk yaşayacak gibi gözüküyor. Çevre sakinleri ve civarda bulunan esnafların dikkatini çeken kaldırımlardaki engelli yürüyüş yolundaki direklerin ortadan kaldırılması bekleniyor.

Hayri Sığırcı Caddesinde biten kaldırım çalışmalarının ardından kaldırımın tam orta kısmına yerleştirilen aydınlatma lambaları hem vatandaşları hem de engelli aileleri tedirgin ediyor. Bölge halkı bazı engelli ve insanların kaldırımın ortasındaki aydınlatma direğine çarparak hafif bir şekilde yaralandığını da iddia ediyor. Aydınlatma direklerinin kaldırımların kenarına alınmasını talep eden bölge halkı engelli yürüyüş yollarının yeniden düzenlenmesini talep ediyor.

Yetkililerin bir an önce burayı dikkatli şekilde restore etmesine vurgu yapan esnaflar ise “Burası çok riskli. Sarı şeridin oradaki taşlar dizayn olarak dengesiz duruyor. Sağlam kişilerin ayağını dahil kaydıran yapısı var. Engelli yürüyüş yoluna direk dikilmesi saçma olmuş. Görmeyen vatandaşın direğe çarpması kaçınılmaz son olur. Yetkililerden en kısa zamanda bu direklerin kaldırılmasını, engelli giriş yollarının biraz daha alçak yapılmasını talep ediyoruz. İnşallah bu konuda ilgili kurum ve amirleri duyarlı olur” şeklinde konuştular.