HÜSNE AKKAYA

Sivas Belediyesi, başlattığı kaldırım ve yol yenileme çalışmalrı kapsamında kaldırımlara görme engellilerin rahatça şehir içerisinde dolaşmaları için özel bantlı yürüyüş yolları yapıyor. Ancak yeni düzenleme ile alçaltılan kaldırımlar bazı bilinçsiz ve duyarsız sürücüler tarafından park alanı olarak kullanılıyor. görme engelliler için yapılan yürüyüş yoluna park eden sürücülerin duyarsızlığı, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

"KALDIRIMLAR ARAÇLARIN DEĞİL, İNSANLARINDIR"

Bazı araç sahiplerinin araçlarını otopark yerine kaldırıma park ettiğini ifade eden mahalle sakinleri, "Bazı sürücüler araçlarını kaldırıma çıkartarak yola dik olarak park ediyorlar. Sivas Belediyesi bu yolun ve kaldırımların genişletilmesi için çalışma yapmıştı ancak bu hatalı parklar yüzünden kaldırımlarımız araçlar tarafından işgal ediliyor. Belediyemizin hizmetini kötü yönde kullanıyorlar. Kaldırımlar araçların değil, insanlarındır" ifadelerini kullandılar.

"GÖRME ENGELLİLERE BİR ENGEL DE ARAÇLAR OLUYOR"

Görme engellilerin rahatça şehir içerisinde dolaşmaları için kaldırımlara döşenen yürüyüş yollarını da işgal eden araçlar için yetkili makamlardan yardım beklediklerini söyleyen mahalle sakinleri, "Bu yollar engelli vatandaşlarımızın şehir içerisinde rahatça yürümeleri ve yönlerini bulmaları için yapıldı. Ancak çoğu duyarsız sürücü araçlarını kaldırıma çıkarttığı yetmiyormuş gibi bir de bu yürüyüş yollarının üzerine park ediyorlar. Görme engelli vatandaşlar bu yolda yürürken araçlara çarpıp düşebilir veya vücutlarının herhangi bir yerini yaralayabilir. Engellilere bir engel de bu araçlar oluyor" diye konuşarak tepkilerini dile getirdiler.