Mehmet TIRPAN

Kangal’da yaşayan ve okula gitmekte zorluk çeken bedensel engelli Turan Türker (14) eğitim öğretimine devam edebilmek için yetkililerden yardım istiyor. Babasının yardımıyla günlük 7-8 kilometrelik yolu eğitimini aksatmamak için gitmek zorunda kaldığını iddia eden Türker, kış aylarında oldukça üşüdüğünü ulaşım masrafının Kangal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılanmasını talep ediyor. Gazetemize ulaşarak yaşadıkları sıkıntıları dile getiren baba Mehmet Öztürk (40) yüzde 95 raporu olan engelli çocuğunun ulaşım masraflarını karşılayamadığı için okula götürmekte zorluk yaşadığını iddia etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne konuyu dile getirdiğinde yetkililerin Kangal’daki engelli öğrenciler için taşıma noktasında servis ihalesine çıkacaklarını söylediklerini, ancak ihaleye hiçbir firmanın girmediğini söyleyerek kendilerini oyaladıklarını iddia eden 3 çocuk babası Mehmet Türker, “Ulaşım noktasında yaşadığımız sıkıntıyı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Alkan’a ilettim. Kendisi bana taşıma ihalesine kimsenin girmediğini, çocuğumu kendi imkânlarımla götürmemi masrafları karşılayacaklarını söylediler. Bende okul açılınca Turan’ı taksi ile Atatürk Okulu’na götürmeye başladım. 1 ay boyunca Özel Eğitim Sınıfında öğrenim gören çocuğumun masraflarını karşıladılar ancak daha sonra destek alamadım” dedi.

Asgari ücretle taşeron firması aracılığıyla öğretmen evinde çalıştığını ve geçimini zor sağladığını vurgulayan Baba Mehmet Türker, “Her gün Turan’ı mesafe oldukça uzak olduğu için taksi ile okula götürdüm. Taksiye yaklaşık her ay 400 TL’yi aşkın para ödedim. Okul 2 öğün olduğu için oğlumun yemek parasını kendi cebimden karşılıyorum. Maddi noktada oldukça sıkıntı çektim. Konuyu tekrar Okul Müdürü Mustafa Alkan’a sözlü olarak aktardım. Kendisi bana taşıma noktasında elinden gelen bir şey olamadığını söyledi. Ayrıca Turan’ı okutmak istemediğime dair de benden dilekçe istedi. Turan’a evde ders verilmesi noktasında yardımcı olabileceklerini ifade etti. Bende çocuğumun diğer arkadaşlarından ayrı kalarak evde tek başına ders almasını istemedim. Çünkü Turan sınıfında arkadaşları ile hayata daha sıkı tutunuyordu. Artık çaresiz kaldım ve Memleket Gazetesi yetkilileri ile görüştük. Ben sizin aracılığınız ile yetkililere sesleniyorum. Bize sadece ulaşım noktasında yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

OKULUMDAN AYIRMAYIN

Yüzde 95 bedensel engelli raporu olan Turan Türker ise, “Yetkililerden sesimizi duymasını istiyorum. Okulumdan ayrı kalmadan arkadaşlarımla beraber eğitim almaya devam etmek istiyorum. Onlarla sınıfımda sohbet ederek oynamak istiyorum. Beni arkadaşlarımdan ve sınıfımdan ayırmayın” ifadelerine yer verdi.