MEHMET TIRPAN

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, eski Fuar alanındaki inşaat çalışmalarının sonlanmasının ardından Kurt Deresinde yapılması planlanan Merkez kampüsün inşaatına başlayacaklarını söyledi.

Kurt deresindeki 840 dönüm kampüs alanı ile ilgili takas ve kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Rektör Kul, “Kurt Deresi yapılacak olan çalışmalarla Merkez kampüsümüz olacak. En geç 2022 yılına kadar kurt deresi mevkinde temel atacağız. Merkez kampüste hazırlık sınıfı öğrencilerimiz eğitim alacak. Şehre öğrenciler daha çabuk adepte olacaklar” dedi

Sık sık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na giderek çalışmaları yakından takip ettiklerini aktaran Rektör Kul, “Merkez kampüs alanımızdaki inşaat alanı 455 bin metre kare. Merkez kampüs alanının neredeyse yüzde 100’ü Üniversite alanında olan 4. Parsel TOKİ tarafından Milli Emlak ‘a devredildi. Kısmen üniversite alanında olan ve civardaki TOKİ’ye ve kamuya ait parsellerin birleştirilerek Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yine bölge ile ilgili 18 uygulamasını da Belediye ile çalıştık. Belediye oradaki planlamayı revize etti. O alana toplu konut yapılması planlanıyordu. Alan üniversiteye tahsis edilince tekrar revizyon gerçekleştirildi. Ama şuan önceliğimiz İdari birimlerin yer alacağı eski fuar alanındaki Rektörlük Binamız. 2021 yılının sonunda doğru idari binamıza taşınmayı planlıyoruz. Bu durum bizim işimizi çokta kolaylaştıracak. Şuanda Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bize tahsis edilen yerde kalıyoruz. Dağınık bir şekilde kaldık. Cumhuriyet Üniversitesindeki bazı laboratuvarları ve ofisleri kullanıyoruz. Organize Sanayi Bölgesinde de İŞGEM’den yer kiraladık. Orada da hızlı katılaşma laboratuvarını kurduk. Teknokent’in boşaltmış olduğu binada da geçici olarak idari çalışmalarımız yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.