Mehmet TIRPAN

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ kursunun devam ettiğini, kursa toplam 60 kişinin müracaat ettiğini ve kura ile belirlenen 25 kursiyerin İŞKUR destekli olarak eğitim aldığını söyledi.

Önceliklerinin eğitim olduğunun altını çizen Yıldız, “Eğitim olmadan hiç bir şey olmuyor. İlimiz tarım ve hayvancılık şehri. Nüfusun yüzde 25 kırsalda yaşıyor ve nüfusun yüzde 66’sı geçimini tarımdan sağlıyor. Bu nedenle en çok istihdamın sağlandığı sektör tarım ve hayvancılıktır” dedi.

Gelişmişliğin kırsaldan başladığına inandıklarının altını çizen İl Müdürü Yıldız, “Sizler üretken olursanız ilimiz, dolayısıyla ülkemiz kalkınır. Bu anlamda düzenlediğimiz kurslarımızı çok önemsiyoruz. Sürü yönetimi elemanı benim kursiyerleri bu işi çobanlık olarak değil bir meslek olarak görmeli ve sahiplenmeliler. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 günlük eylem planında görüyoruz ki genç çiftçi projesi ve ekonomik yatırımlar hız kesmeden devam edecek. Kurs sonunda alamaya hak kazanacağınız belgeler size bu desteklerde öncelik sağlayacaktır. Bu projenin sizlere çok faydalı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.