Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Hasan Fişenk, gazetemize ziyarette bulundu. Fişenk yerel gazetelerin bulundukları bölgeye katkılarından söz ederek, ‘’Yerel basına en büyük destek, gazeteyi okuyarak televizyonu izleyerek olur’’ dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Hasan Fişenk, gazetemizi ziyaret etti. Memleket Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Geneş ile bir sohbet eden Fişenk, gazetecilik mesleğinin ve yerel gazetelerin öneminden söz etti. Fişenk, ‘’Yerel gazeteler bulundukları bölgenin kalkınması için çok önemli. Bulunduğu ilin, ilçenin, beldenin sesini duyurmasının en önemli aracı. Hem yöneticiler, hem vatandaşlar bunun bilincine tam anlamıyla varmalı. Avrupa’da yerel gazeteler ulusal gazetelerden daha çok okunuyor. Ülkemizde de böyle olması için hem gazetecilik mesleğindekiler, hem vatandaşlar üzerine düşen görevi yapmalı. Yerel basına en büyük destek, gazeteyi okuyarak, televizyonu izleyerek olur’’ dedi.

Basın yayın organlarında çalışanlarının sorunları hakkında da açıklama yapan Fişenk, ‘’Bu kadar büyük öneme sahip bir mesleği icra eden basın çalışanlarının çalışma ortamlarının iyileşmesi ve gereken itibara kavuşması lazım’’ dedi.