MEHMET TIRPAN

Kangal Belediye Başkanı Kürşad Apaydın, Kaymakamlık, belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek salgını en az zararla atlatan ilçelerden biri olduklarını söyledi.

Belediye olarak sürekli esnafların ve vatandaşların yanında olduklarını belirten Başkan Apaydın, “Normalleşme ile birlikte Belediyemizin asli görevi olan çalışmalara ağırlık verdik. Alt yapı çalışmalarını tamamladık. Pandemi öncesinde başlatılan 40 yıllık alt yapı sorununu 47 milyon TL harcayarak bitirdik. Doğalgaz, su, kanalizasyon çalışmaları 4 yılın ardından tamamlandı. İlçemizdeki hanelerde su ve doğalgaz bağlantıları yapıldı” dedi.

Alt yapı çalışmalarından dolayı bozulan asfaltları da yenilediklerini aktaran Apaydın, “ Bu sene yine asfalt çalışmalarını sürdürmeyi planlıyoruz. Şuanda yol sorununu çözdük ama kaldırımlarla ilgili sorunlar var. 83 bin metre kare parke taşı alımı için ihaleye çıktık. Çarşı merkezine yakın olan 8 mahallenin parke taşıma döşeme işine devam edeceğiz. 2021 yılı için 83 bin metre kare, 2022 yılında 70 bin metre kare, 2023 yılında ise 70 bin metre kare olmak üzere toplam 223 bin metre kare parke taşını ilçemizin her köşesine döşemiz olacağız. Böylelikle Kangal’ın ana sorunları çözülmüş olduk. 2021 yılı bütçemiz 12 milyon TL idi. Bir yandan yatırım yaptık ama diğer yandan da bütçemizi tutturduk. Bütçe gelirlerinde yüzde 92’leri tutturduk. 31.05.2021 itibari ile bu seneki 2021 yılı giderleri 8 milyon gelirleri 6 milyon 604 Bin TL civarında. Eğer bu seyirle devam ederse yıl sonunda bütçe tutturma oranında rekor kırmış olacağız” ifadelerini kullandı.