HABER MERKEZİ

Ulaştırma  ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Filyasyon ekipleri ve sağlıkçılarla birlikte yoğun bir mesai sergileyen Polislere ve Jandarma personeline de ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledi.

3600 göstergesinin polislere de verilmesinin uygun olacağının altını çizen Peker, “Ülkemizde tam bir yıldır Covid 19 korona virüs ile mücadele yapılmaktadır. Geçen bir yıl içinde insan üstü bir gayret göstererek hastanede, ambulansta, evlerde çarşıda görev yapan sağlık çalışanlarına verilen ek gösterge polislere ve Jandarma ekiplerine de verilmeli” dedi.

Risk altında bulunan meslek gruplarının ek gösterge ile desteklenmesi gerektiğini savunan Başkan Peker, “Sağlıkçılar, Polisler ve Jandarma personeli dahil edilerek durum tespiti yapılmalı. Sokaklarda halkımıza gece gündüz demeden maske takın uyarısı yapan ve vaka tespiti yapan polisler ve jandarma personelimizde her zaman riskli durumda. Bu sebeple bir çok zorluğa katlanan emniyet teşkilatına da ek gösterge verilmeli. Bu konu acilen Meclis gündemine getirilmeli diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.