MEHMET TIRPAN

Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği Başkanı Kerim Çayır, Hollanda, Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinden ilimize gelmeye başlayan gurbetçi hemşerilerimizin gayrimenkul sektörünü hareketlendireceğini, konut alımı ve satmayı düşünen vatandaşların güvenilir emlakçılarla irtibata geçmesinin kendileri için daha karlı olacağını söyledi.

Yasakların kalkması ile birlikte sılayı rahim yapacak olan hemşehrilerimizin her yıl olduğu gibi bu yılda yatırımı konuttan yana yapacağını düşündüklerini aktaran Başkan Çayır, “Salgın sürecinde konut alım ve satımları neredeyse yok denecek kadar azalmıştı. Emlak sektörü bu süreci çok zor atlattı. Yasakların kalkması ile bu yıl konut satışlarının artacağını düşünüyoruz. Piyasanın hareketlenmesi biraz da gurbetçi vatandaşlarımıza bağlı” dedi.

GİRDİ MALİYETLERİ ARTTI ANCAK KONUT FİYATLARINA ARTIŞLAR PEK YANSIMADI

Konut yapımında kullanılan inşaat malzemelerine ciddi derecede zam yapıldığını ancak bu durumun konut fiyatlarına fazla yansımadığını da aktaran Başkan Çayır, “İnşaat malzemelerine neredeyse yüzde yüz zam geldi. Ancak bu zamlar gayrimenkullere aynı oranda yansımadı. Önümüzdeki süreçte konut fiyatlarının daha da artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇANTACILARA DİKKAT!

Konut alım ve satımında yetki belgesi olan emlakçıların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çayır, “Konut alım ve satımını seyyar yapanlar, işimizle hiçbir ilişkisi olmayanlar ve bu işlerle uğraşan insanlar var. Bu kişilere biz ‘ayakçı, çantacı’ diyoruz. Bunlar piyasadaki bu işlerini sürdürüyorlar. Biz bu insanlara ayakçı veya çantacı diye tabir ediyoruz. Bu kişilere kesinlikle itibar etmeyin. Bu insanların konut alacak veya satacak kişilere vereceği hiçbir güvence yok. Bu işi sahtekarlık ve dolandırıcılık boyutunda yapanlar var. Yani vatandaşlar bu kişilerin tuzağına düştüğünde hem parasından oluyor hem de konutundan” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.