SÜMEYRA DENİZ

Sivas’ta emlak sektörü son zamanların en durgun dönemini yaşıyor. Konu ile ilgili değerlendirmeler yapan Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği Kerim Çayır, konutların çoğaldığını fakat satışların düştüğünü ifade etti. Çayır, “Piyasada aşırı bir şekilde sıfır konut ve ikinci el konut bolluğu yaşıyoruz. Her taraf satılık. Arz- talep dengesi bozuldu. Yurt dışında yaşayan Sivaslı müşterilerimizin bir kısmı  parayı değerlendirmek anlamında yatırımlarını yapıyor ama büyükşehirlerde yaşayan gurbetçilerimiz Sivas´a yatırım yapmıyor” Mevcut yapı çoğalıyor göç veriyoruz ve gök almıyoruz bunlar bizi hep etkiliyor” dedi.

Belirsizliğin ve bankaların konut kredilerinin faizlerinde ki yüksekliğinde kendilerini etkilediğini ifade eden Çayır, “ Hedefimiz dışarı giden göçü önlemek bu da istihdamla olur” ifadelerini kullandı.

 

Sonuç olarak oldukça fazla bir emlak yığılması olduğuna dikkat çeken Çayır, “ Tek otobüs uygulamasını da değerlendirdi. Çayır, “ Tek otobüs uygulaması bizi önce oldukça sevindirdi fakat sonrasında öğrencinin merkeze çok fazla gelmediğini fark ettik buda esnafımız açısından olumsuz oldu” şeklinde konuştu.